Düzce merkez Şükran Sedat Şenkardeşler Ortaokulu'nda düzenlenen bir programda konuşma yapan Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, önce Ordulu Ceren Özdemir'i suçlar nitelikte skandal açıklamalar imza attı, ardından gelen tepkiler üzerine çark ederek "Yanlış anlaşıldım" dedi.

"OLAYIN ÇOK DEĞİŞİK BOYUTLARI VAR" DEDİ!

Programda öğrenci, öğretmen ve velilere hitap eden Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "Çok olumsuz şeyler yaşıyoruz değil mi? Görüyoruz şu anda. En son Ordu'da bir olay yaşandı. Bir üniversite öğrencisi, gencecik bir kız hayatını kaybetti. Burada tabi bu işi gerçekleştiren suçlu bir insan var, ama olayın da çok değişik boyutları var. Dolayısıyla yani biz çocuklarımızı her yönüyle çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çalışmalar bu yönüyle çok önemli. Yani şimdi bilimsel olarak çocuklarımızı yetiştirmek önemli, ama bu gelecekte belli bir noktaya geldiğinde, çok iyi keşifler yaptığında ondan sonra acaba insanlığa faydalı şeyler mi üretecek sürekli olarak yoksa yarın çok önemli bir mefaatle karşılaştığı zaman atıyorum çok büyük bir parayla karşılaştığında, bu becerisini bilgisini hemen insanlara zarar verebilecek bir işe mi yönlendirecek? Burası çok önemli. Dolayısıyla böyle çift kanatlı yetiştirdiğimizde hem o şekilde yükselecek, hem de insani olarak yükselecek ve sürekli insanlığın faydasına yetişen bir çocukla karşılaşmış olacağız. Bu yönüyle bu önemli. Tabi bu çift kanatlılık noktasında bize, yani eğitim ailesine, öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Ailelere de önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

"AÇIKLAMASININ TAM METNİNİ YAYINLATTI"

1975 Samsun Çarşamba doğumlu olduğu öğrenilen evli ve 2 çocuk babası Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, açıklamalarına gelen tepkiler üzerine Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaparak, "İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit tarafından 05 Aralık 2019 tarihinde İlimiz Merkez Şükran Sedat Şenkardeşler Ortaokulunda düzenlenen programda "Ordu'da bir olay yaşandı. Bir Üniversite öğrencisi gencecik bir kız hayatını kaybetti. Burada tabii ki, bu olayı gerçekleştiren suçlu bir insan var. Ama olayın da çok değişik boyutları var..." şeklinde basına yansıyan konuşması ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur" diyerek yukarıdaki metnin aynını yayınlattı.

"SONRA ÇARK ETTİ, YANLIŞ ANLAŞILDIM" DEDİ

Ancak kamuoyu vicdanı bununla da tatmin olmayıp artan tepkiler üzerine Düzce Damla Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Yiğit, "Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. 

Toplumumuzu derinden sarsan böyle vahim bir olay karşısında bu toplumun bir ferdi, bir baba ve bir eğitimci olarak asla merhum kızımızı kasteden bir ifadede bulunmadım. Ülkemizde özellikle son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerinin bir yenisine de toplum olarak tanıklık etmiş bulunuyoruz. Bu elim olayı gerçekleştiren ve bir suç makinesine dönüşen de bir insandır. Bu yaşanan acı hepimizin acısıdır. Ancak sadece üzülmekle kalmamamız gerekir. Merhum kızımız Ceren Özdemir'e Allah'tan rahmet diliyor, tüm toplumumuzun da başı sağ olsun diyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim