AMASYA - Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun cenaze töreni öncesinde Amasya Hızırpaşa Mahallesi'ndeki baba evi önünde ilk olarak taziye çadırı kuruldu ve taziyeler kabul edildi. Bu sırada Amasya'nın tüm cadde ve sokakları ile baba ocağının bulunduğu mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. 

Daha sonra şehidin Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morgundan alınan naaşı, helallik için babaevine getirildi. Öğle vaktine doğru da Sultan 2. Beyazıd Cami avlusuna getirildi. Buradaki cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Amasya Milletvekili Ramis Topal, Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Ordu İl Emniyet Emekli Müdürü Hakan Kırmacı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"BAKAN ALA PROTESTO EDİLDİ"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, beraberinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la birlikte cami önüne gelirken bir grup vatandaş tarafından kısa süreli protesto edildi. Bu sırada Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabunun başında nöbet tutan meslektaşlarından birisi aşırı yorgunluk nedeniyle kısa süreli baygınlık geçirdi. Yere yığılan polis memurunun imdadına yine meslektaşları ve sağlık görevlileri yetişti.   

"ŞEHİT EŞİNİ TESELLİ ETTİLER"

Camide şehidin tabutu önünde gözyaşı döken anne Adeviye ve acılı eş Sibel Hatipoğlu'nu, törene katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz teselli etmeye çalıştı. 

"ŞEHİT EŞİNİ ORDULU MESLEKTAŞ VE DOSTLARI DA YALNIZ BIRAKMADI"^

Cenaze törenine Ordu'dan da çok sayıda katılım olurken, Ordu basınından da acılı eş Sibel Hatipoğlu meslektaşları acı gününde yalnız bırakmadı. Hatipoğlu'nun cenazesi, öğle vakti Sultan 2. Beyazıd Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Tekirdede mezarlığındaki şehitlikte gözyaşları arasında defnedildi.
Editör: TE Bilisim