Tüm Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs (COVİD-19) Salgını nedeniyle Ordu Valisi Seddar Yavuz, virüsün Ordu'da yayılmasını önlemek ve alınacak terbirlerin görüşülmesi amacıyla İl İdare Şube Başkanları ve İl Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. 

Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yavuz’un başkanlığındaki toplantıya, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Bayram Gale, Niyazi Erten, Gökhan İkitemur, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, İl İdare Şube Başkanları ile Hıfzıssıhha Meclisi üyeleri katıldı.

"ALINAN TEDBİRLERİ TİTİZLİKLE UYGULAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Vali Seddar Yavuz, Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda alınan yeni tedbirlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandığını belirterek, "Koronavirüsle mücadele konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Devletimizin geliştirmiş olduğu ulusal politikaları, yerelde Valilik olarak titizlikle uyguluyoruz. Her bir vatandaşımızın canını korumaya özen gösteriyoruz. Bu salgınla mücadelede başta Bilim Kurulu'nun önerileri, Cumhurbaşkanlığımız, Sağlık Bakanlığımızın, diğer Bakanlıkların almış oldukları tedbirleri ve kararları titizlikle uygulamaya devam ediyoruz" dedi.

"ŞEHİRLERARASI SEYAHAT VALİLİK İZNİNE BAĞLANDI"

"Korona virüs salgını ile ilgili yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Bu aşama, özellikle toplu taşıma araçlarındaki sınırlama ve kısıtlamayla devam ediyor” diyen Vali Sedddar Yavuz, "Sahillerde balık tutulması, spor yapılması, piknik yerlerinde özellikle toplu halde bulunulması dahil olmak üzere yasaklama kararları getirildi. Bugün saat 17:00'dan itibaren, şehirlerarası otobüsle yolculuk yapma Valiliklerin iznine tabi hale gelmiştir. İlçe Kaymakamlıklarımızca, şehirlerarası otobüs terminallerinde bir büro oluşturmak suretiyle başka bir şehre gitmek isteyenler izin belgesi almak zorunda olacaklar.  Vatandaşlarımızın evinde kalması temel prensiptir. Kişi İstanbul'da yaşıyorsa İstanbul'da, Ordu'da yaşıyorsa Ordu'da kalmalı. Kural, kişinin yaşadığı yerden ayrılmamasıdır" şeklinde konuştu.

"EVİMİZDE KALALIM KENDİMİZİ İZOLE EDELİM"

Vali Yavuz, Koronavirüs salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi aracıyla alınan tedbirler kapsamında bugün itibariyle vatandaşların sahil bandları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetlerde bulunması onda yasaklandığını hatırlatarak, "Evimizde kalalım, kendimizi izole edelim" dedi.

Editör: TE Bilisim