ORDU - Şırnak şehidi Uzman Çavuş İslam Çubuk, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan cenaze nakil aracıyla ilk olarak Ünye'nin Ortayılmazlar Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada alınan helalliğin ardından Ünye Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına nakledildi. Şehidin eşi Gülsüm, annesi Fidan, babası Veli ve ağabeyi Uzman Çavuş Serhat Çubuk, cenaze törenine gelenlerin taziyelerini kabul ederken, şehit çocukları 3 yaşındaki oğlu Halil Efe ile 5 yaşındaki kızı Hilal Çubuk da cenazeye getirildi.

"BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ DA GELDİ"

Ünye'deki cenazeye Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, ilk olarak şehit ailesine taziyelerini sundu. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Milletimizi,vatanımızı, devletimizi, hepimizi Cenab-ı Allah hainlerin şerrinden korusun. Bütün kardeşlerimize, bütün hemşerilerimize, ailesine başsağlığı diliyorum. İslam kardeşimiz bizim bilmediğimiz bir şekilde diridir. Hiç şüphemiz yok ki, şu anda cenaze töreninde de onun ruhu buradadır. Ruhu şad olsun. Allah milletimize, devletimize, ülkemize dirlik ve birlik versin. Düşmanlarımızı kahr-u perişan eylesin. Şunu da bir kere daha buradan açıkça söylüyor ve bir kere daha and içiyoruz ki, bu memlekete kastetmiş olan bütün düşmanlarımıza Allah'ın izniyle bu millet eninde sonunda diz çöktürecek ve bütün terör örgütlerini teslim alacaktır" ifadelerini kullandı. 

Şehit Uzman Çavuş İslam Çubuk'un cenazesi, ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Çaybaşı ilçesine bağlı İlküvez Mahallesi'nde toprağa verildi. 
Editör: TE Bilisim