4 Ağustos Pazar gününe masmavi gökyüzü ve 32 dereceyi bulan hava sıcaklığıyla başlayan Altınordu'da, vatandaşlar önce plajlara akın etti, ardından evlerine kaçıştı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü öğleden sonrası için yağış uyarısı verdi, o uyarı felakete dönüştü. Ordu'nun Altınordu ilçesinde Şarkiye, Bahçelievler, Bucak, Akyazı, Taşbaşı, Nizamettin, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesi'nde ev ve işyerlerini su bastı. Rögar ağızları etkili yağmur karşısında yetersiz kalınca caddeler göle döndü, su yüksekliği nedeniyle bazı araçların içini su bastı. Ordu-Giresun Sahil Yolu'nda araçlar yollarda kaldı. 

Akkuş'ta ise önce sağanak ardından dolu yağışı kendisini gösterdi. Fırtınayla birlikte gelen yağışlar bazı evlerin çatılarını uçurdu. Dolu yağışı, ev, işyeri, araçlar ve tarlalarla büyük zararlara yol açtı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü çok kuvvetli yağışların Samsun'un8 doğusu, Ordu ve Giresun için 5 Ağustos Pazartesi akşamına kadar devam edeceğini metrekareye 75 kilograma kadar yağış beklendiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim