ALMANYA - Almanya'nın Dortmunt ve Köln yakınlarında bulunan 120 bin nüfuslu Recklinghausen Belediyesi'yle el sıkışan Altınordu Belediyesi, karşılıklı atılan imzaların ardından kardeş belediye oldu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş yaptığı konuşmada, ""Bizleri burada çok sıcak bir şekilde karşıladıkları için Reclinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesch ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Belediyelerimizin kardeş şehir olmaları için emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Kısa bir süre içerisinde de bunu bir kardeşlik projesine dönüştürmek istiyoruz" dedi. 

Tekintaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir olduktan sonra il merkezimiz ilçe olarak adlandırıldı. Yoksa büyük bir coğrafyada önemli bir nüfusa sahip konumdayız. Mavi bayrak sahibi olan deniz kenarı, ayrıca denizde havaalanı olup Dünya'da üçüncü örneği geliştirilen havaalanına sahibiz. Ayrıca Türkiye'de organik olarak en fazla kivi ve bal üreten il konumundayız. Sahilde yoğunlaşan ilimiz nüfusu 2014 yılı itibariyle 196 bine ulaşmıştır. Ulaşım yolu itibariyle 10 yıl içerisinde büyük değişim gösterdi ve şehir merkeziyle ilave dış şehir bağlantıları hızlık bir şekilde modernize edilmeye devam ediliyor." 

Ev sahibi Recklinghausen Belediye Başkanı Christoph Tesche ise konuşmasında, "Belediyemiz bir belediye ile kardeş olacaktı, heyetimiz Ordu'ya gelerek incelemelerde bulundu ve Altınordu Belediyesi'nin bizlere uygun olduğu kanatine vararak böyle bir karar aldık. Bu bizim içinde bir ilktir, çünkü ilk kez Türkiye'den bir belediye ile birlikte çalışma fırsatımız olmuş oldu. Bundan sonra bir çok etkinliklerde sizlerle çalışmak bizleri mutlu edecektir. Buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bizler de en kısa zaman içerisinde sizleri ziyaret edecegiz" dedi.
Editör: TE Bilisim