ANKARA/ORDU - Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu'nun da içlerinde bulunduğu Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bursa, Çankırı, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Muğla, Sakarya, Samsun, Uşak, Balıkesir, Muğla, Nevşehir ve Yalova illerindeki ormanlık ve hazine alanları turistik tesislere dönüştürülecek. Bu tesisler yabancı girişimcilere de tahsis edilecek.

ORDU'DAN KABADÜZ VE AYBASTI SEÇİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Koruma ve Gelişim Bölgesi ile Turizm Alan ve Merkezleri' olarak adlandırdığı ormanlık ve hazineye ait alanlarda yapılacak turistik tesisler, Ordu'nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi'ne bağlı Çambaşı Yaylası ile Aybastı İlçesi'ne bağlı Toygar Köyü Kabaktepe Mevkii'ne yapılacak.

"AYBASTI'DAKİ ORMANLIK ALANA 250 YATAKLI TESİS"

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Ordu'da turizm yatırımlarına açtığı ilk ormanlık alan Ordu'nun Aybastı İlçesi'ne bağlı Toygar Köyü Kabaktepe Mevkii. Bölgeye 250 yataklı Kırsal Turizm Tesisi veya Tatil Köyü veyaü Yayla Evi yapılacak.

"ÇAMBAŞI YAYLASI'NA TOPLAM 940 YATAKLI TESİS VE GÜNÜBİRLİK TESİS"

Yine Ordu'nun Kabadüz İlçesi Yokuşdibi Beldesi'ne bağlı Musakırık Mahallesi Evrek Mevkii'ne 120,150, 100, 60, 110 ve 400 yatak kapasiteli toplam 6 ayrı otel veya tatil köyü ile Hazine'ye ait 1065,90 metrekarelik kapalı inşaat alanına Günübirlik Tesis yapılacak. 

"ÇAMBAŞI YAYLASI'NDA 72 OBA BULUNUYOR"

Ordu merkezi 61 km. uzaklıkta bulunan 1850 rakımlı Çambaşı Yaylası'nda irili ufaklı toplam 72 oba bulunuyor. Yeşilin her tonunun varolduğu Çambaşı Yaylası ayrıca doğal ürünleri, temiz ve serin havası, soğuk suları ve 1999 yılından itibaren aralıksız her yıl yapılan meşhur Çambaşı Yayla Şenlikleri'yle tanınıyor. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda yapılan Çambaşı Kayak Merkezi de, kış turizmi noktasında önemli bir yer tutuyor.

"VALİ BALKANLIOĞLU'DAN TURİZM ÇAĞRISI"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yapılan çalışmalarda büyük gayret ve emek sarfeden tüm yetkililere teşekkür ederken, girişimcilere de Ordu'ya yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
Editör: TE Bilisim