ORDU - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte sanatçı ve sporcularla iftar sofrasında buluştu. Tarabya Köşkünde gerçekleşen iftar yemeğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan misafirlerine hitaben bir konuşma yaptı.

"ORTAK DEĞERLERİMİZ UZUN SÜRE BELLİ BİR KESİMİN TEKELİNDE OLDU"

Kültüre, sanata ve spora yaptıkları katkılardan dolayı sanatçı ve sporculara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültür, sanat ve sporun toplumları bir arada tutan ortak değerler olduğuna işaret ederek, "Ülkemizde ise maalesef bu ortak değerlerimiz, uzun süre sadece belli bir kesimin tekelinde olmuştur. Özellikle kültür ve sanat alanında öne çıkabilmenin, ancak milletin değerlerine karşı olmakla mümkün olabildiği gibi çarpık bir anlayış, ülkemizde hâkim kılınmaya çalışılmıştır" dedi.  

"NE SANATÇI DÜŞMANLIĞIMIZ, NE SANATA SAYGISIZLIĞIMIZ KALDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Ülkemizde işte böyle bir eseri kazandıran anlayışı, Taksim'deki o sağlıksız ve kesinlikle çirkin yapıyı yıkıp yerine daha güzel bir eser kazandırmak istediği için uzun yıllar boyunca yerden yere vurdular. Ne sanatçı düşmanlığımız, ne sanata saygısızlığımız kaldı. Hâlbuki biz hem İstanbul'a, hem de kültür sanat dünyamıza yakışır bir eseri ülkemize kazandırmak için çalıştık. İşte Harbiye Kongre Merkezi bunun bir örneğidir. Ve oradaki Muhsin Ertuğrul'u biliyorsunuz neydi, biz onu şu anda ne hâle getirdik. Şimdi inşallah Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni aynı mimari gruba yaptırdık, proje şu anda bitti. Gerek yan, gerekse arka taraftaki boşlukları da oraya dâhil etmek suretiyle yıkıp orayı yeniden hakikaten çok ama çok güzel bir eseri İstanbul'umuza kazandıracağız. Şu anda çalışmalar, proje çalışmaları bitti, bundan sonra işin uygulama bölümüne geçeceğiz."

"2023 HEDEFİMİZDE GENÇ NÜFUSUMUZ ÇOK ÖNEMLİ"

Açıklanan büyüme rakamlarına işaret ederek, Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 oranında büyüyerek, Çin ve Hindistan'dan sonra Endonezya ile birlikte, üçüncü sırada olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz 2017 sonuna kadar bu büyüme oranını artırarak devam ettirmek. Bunu bu şekilde devam ettirmemiz hâlinde önümüzdeki 2023 hedefi rahatlıkla tutturulacaktır, buna inanıyorum. Burada tabii gücümüz sizlersiniz, gücümüz gençlik, genç nüfusumuz bu noktada çok çok önemli" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda, davetine icabetlerinden dolayı sanatçılara ve sporculara teşekkürlerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, "Rabbimden bizleri Ramazan ayına ulaştırdığı gibi sağlıkla, huzurla, esenlikle bayrama da kavuşturmasını niyaz ediyorum" temennisiyle tamamladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın da hazır bulunduğu iftar yemeğine; aralarında sanatçılar İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Emel Sayın, Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, Ahmet Yenilmez, Mustafa Keser, Uğur Işılak, Cengiz Kurtoğlu, Ayberk Pekcan, Murat Yıldırım, Hakan Peker, Hande Yener, Kutsi, Nurettin Sönmez, Cemal Hünal, Hakan Ural, Necati Şaşmaz; Paralimpik Oyunları'nda masa tenisi branşında altın madalya kazanan Abdullah Öztürk, millî rallici Burcu Çetinkaya ile millî voleybolcu Neslihan Demir gibi isimlerin bulunduğu, sanat ve spor dünyasından isimler katıldı.
Editör: TE Bilisim