ATV'de yayınlanan ve 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' isimli programda çıkan ve Türkiye'nin gündemini sarsan Palu Ailesi'nin bireyleri Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'nın haklarında verdiği yakalama ve gözaltı kararıyla Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından canlı yayında gözaltına alındı. Türkiye'nin konuştuğu Palu Ailesi'nin Kocaeli'deki evlerine de baskın yapan polis arama yaptı. O anlar da canlı yayında ekrana taşındı. 

"POLİS STÜDYOYU BASTI CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALDI"

Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı, Palu Ailesi hakkında 'Kasten Adam Öldürme' suçlamasıyla yakalama ve gözaltı kararı çıkardı. Programın yapımcı ve sunucusu Müge Anlı, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen gözaltı kararını da canlı yayında okuyarak, "Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri Kocaeli Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla stüdyomuza geldiler. Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael'i kasten adam öldürme suçu kapsamında gözaltına alacaklar. Buyrun" dedi.

Bu sırada stüdyodan çıkarılan Emine Ustael, "Biz adam öldürmedik" demekle yetindi.   

"TÜM TÜRKİYE'NİN BEKLEDİĞİ GÖRÜNTÜ BUYDU"

Anlı, ters kelepçe takılarak canlı yayında gözaltına alınan şüpheliler götürülürken, "Kocaeli'den geldiler. Başsavcımızın talimatıyla stüdyomuza geldiler. Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael'i kasten adam öldürme suçlamasıyla gözaltına alıyorlar. Evet şu an, sanırım tüm Türkiye'nin beklediği görüntü buydu.Meryem ve küçük yavrusu Melike Tahnal'ı öldürme suçundan" dedi.   


OLAY NE VE KİM BU PALU AİLESİ?

Kocaeli'de yaşayan Palu Ailesi aslen Ordu'lu. Herşey Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal'ın 2008 yılında sırayla ortadan kaybolmasıyla başladı. Önce 32 yaşındaki anne Meryem Tahnal, yaklaşık 1 yıl sonra da o sırada 8-9 yaşlarında olan kızı Melike Tahnal'ın kaybolduğu ileri sürüldü.

Meryem Tahnal, ailesi öz teyzesi ve dayısı olan Ahmet Tahnal ile evleniyor ve İstanbul'da yaşamaya başlıyor. Çiftin iki çocuğu oluyor. Daha sonra iddialara göre kocasının kendisine fuhuş yaptırdığı iddiasıyla aile evine geri dönüyor. Kocası barışmak için eve gelince Meryem Tahnal'ın babası, damadını öldürüyor ve cezaevine giriyor. Her şey aslında böyle başlıyor. Karmaşık ilişkiler ise bundan sonra başlıyor. Bu olaylardan sonra Meryem Tahnal, annesi, oğlu, kızı, iki erkek kardeşi, eniştesi ve kız kardeşiyle yaşamaya başlıyor. Yine iddialara göre Meryem Tahnal, öldürülen kocasının ailesiyle bir olup fuhuş, uyuşturucu madde, organ mafyası gibi işlere girip ailesinin bilgilerini sürekli bir ajan gibi diğer tarafa aktardığı ileri sürülüyor. Meryem Tahnal, kocasının ailesini savcılığa şikayet ediyor ve iddialara göre aileden tehditler almaya başlıyor. Kocaeli'de 4 katlı binaları, Üsküdar'da bir evleri olan aile tehditler sebebiyle 10 kişi 3 ay boyunca küçük bir arabada yaşamaya başlıyor. Yine iddialara göre Meryem Tahnal, tuvalet ihtiyacını gidermek için arabadan iniyor ve kayboluyor, bir daha kendisinden haber alınamıyor. Bu olaydan yaklaşık 1 yıl sonra da küçük kızı Melike Tahnal ortadan kayboluyor. 

ENİŞTE TUNCER USTAEL'İN BİRÇOK OLAYI ORTAYA ÇIKTI

Genç kadın ve küçük kızının enişte Tuncer Ustael tarafından bir ağaca bağlandığı, aç bırakıldığı, açlığını hissetmesin diye karnına taş bağlandığı iddia edildi. Bu süreçten sonra Tuncer Ustael'in enjektörle gezdiği, kendi çocukları dahil pek çok insanı cezalandırdığı, aç bıraktığı, sözde cinci hocalık yaptığı, muska yazdığı gibi birçok olayı çıktı. Ayrıca enişte Tuncer'in iddialara göre kayıp Meryem Tahnal'ın kendisine iğre yaparak 4 defa tecavüz ettiği ifadeleri de ortaya çıkan detaylar arasında yer aldı. 

KARMAŞIK OLAY VE İLİŞKİLER ŞİMDİ BAŞLIYOR

Meyrem Tahnal'ın öz annesi Havva Palu ve kardeşleri Fatih ve İsa Palu'nun da o dönem Meryem'i Tuncer'in cezalandırdığı, dapr ettiği ve genç kadının bu sebeple hastalanarak hayatını kaybettiği enişte Tuncer tarafından da gömüldüğü iddiaları da tüm aile tarafından verilen ortak ifade olarak ortaya çıktı. Ancak yine iddialara göre kayıp genç kadının kaybolmadan önce bir bankadan kredi çekmesi, yine kaybolmadan bir gün önce maaşını çekmesi için annesine vekalet vermesi, kaybolduktan sonra da nüfus cüzdanının kardeşinin üzerinde çıkması büyük şüpheler uyandırdı. 

Bu sırada başka bir suçlama nedeniyle arandığı ortaya çıkan Tuncer Ustael, yine yayın sırasında gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. 5 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Tuncer Ustael tekrar programa dahil oldu. Aile yaşadıkları her şeyden kayıp Meryem'in kocasının ailesi, kendilerinin de Tahnal Ailesi'nin sorumlu tuttu. 

Bu sırada kayıp Meryem Tahnal'ın oğlu Recep Tayyip, annelerinin kaybı sonrasında eniştelerinin kendilerini bir odaya kapattığını, asla dışarı çıkarmadığını ve yemek vermediğini anlatıyor. O zamanlar 9 yaşında olan çocuk camdan kaçarak kendini kurtardığını, sokakta açlıktan bayılınca önce polise teslim edildiğini belirtiyor. Ancak teyzesi ve anneannesi bunları kabul etmeyerek Recep Tayyip'in kaçırıldığını söyleyeme devam ediyor. Bu sırada çocukla ilgili olarak ortaya çıkan hastane raporları ailenin 4 yaşındaki oğlu Enes ve 9 yaşında kaçan yeğen Recep Tayyip'in üzerinde tecavüz bulgusuna rastlandığı ileri sürülüyor. 

Anne Havva Palu'nun Kocaeli'deki 4 katlı evi ile Üskadar'daki evini damadına verdiği ortaya çıktı. Bu sırada evlerde duvarlarda Arapça yazılar, muskalar, bidonlar içinde sirkeler çıkıyor. Tuncer Ustael'in insan dışkısına dahi ayetler yazdığı iddia ediliyor. 

5 gün cezaevinde kaldıktan sonra yayına geri dönen enişte Tuncer Ustael, olayın akışını bir kez daha değiştirdi. Suçlanan enişte bu kez ortada cinayetler olduğunu ancak kendisinin ilgisinin olmadığını, ne olduysa anne Havva Palu'nun bildiğini söyledi. Yapılan açıklamalar zaman zaman program yapımcısı Müge Anlı'ya dahi pes ettirdi. 

Editör: TE Bilisim