ORDU - Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan dünyaca ünlü hafızlar Ordululara muhteşem bir Kur'an-ı kerim ziyafeti yaşattı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca uygulama koyulan Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan dünyaca ünlü hafızların, Türkiye'nin 36 ilinde Kuran Ziyafeti programı çerçevesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kırat Kurulu Başkanı Ünlü Hafız Kari Osman Şahin, Hafız Ali Derman, Kosovalı Hafız Egzon İbrahim, Filipinler'den Hafız Muhammed Nezir Asgar Ordu'ya geldiler.

Ordu'nun tarihi camilerinden olan Altınordu ilçesi Atik İbrahim Paşa (Orta) Camii'nde akşam namazı ile yatsı namazı arasında gerçekleşen Kur'an ziyafeti il müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun takdim konuşması ile başladı.  Kuran ziyafeti konusunda cemaate bilgi veren müftü Kolukısaoğlu, "Bu akşam Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir uygulaması çerçevesinde ilimize gelen hafız hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanlığımızın Ramazan ayı boyunca 36 ilde uygulamaya koyduğu Kur'an-ı Kerim ziyafeti programında Ordu ilimize de yer vermesi bizi mutlu etmiştir. Emeği ve katkısı bulunanlara şükranlarımı sunuyor, feyz ve bereketinden gereği gibi istifade edebilmeyi ve Kerim kitabımız Kur'an-ı anlamayı ve hükümleriyle amel edebilmeyi Rabbimizin bizlere nasip eylemesini niyaz ediyorum" dedi.

"KUR'AN AYINDA KUR'AN'LA BULUŞULDU"

Hafızlar Kur'an'ı Kerim tilavetine başlamadan önce ülke genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yürütülen program ile ilgili bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kırat Kurulu Başkanı Ünlü Hafız Kari Osman Şahin, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur'an ayı olan Ramazan'da yeni bir etkinlik daha düzenledi. Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında geçen yıl ve bu yıl dereceye giren hafızlarımız, 36 ilde vatandaşlarımıza Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuyor. Bu etkinlik ile Türkiye'nin dört bir yanında Kur'an Ziyafeti yaşanıyor. Kur'an-ı Kerim'i en güzel okuyan dünyaca ünlü hafızlar, Türkiye'nin 36 ilini bu çerçevede ziyaret ediyor. Biz de bu akşam Ordu'ya bu maksat ile gelmiş bulunmaktayız. Bu akşam aramızda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında geçen yıl ve bu yıl dereceye giren hafızlarımız var. Ülkemizden Hafız Ali Derman, Kosova ve Filipinlerden hafızlarımız var.  Kur'an ayında Kur'an ile buluşuyoruz ve hayatımızın geri kalan kısmında da Kur'an ile hemhal olup Kur'an ile yaşama gayretinde oluruz diye temenni ve dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Orta Cami'de akşam ile yatsı namazı arasında hafızların muhteşem sesi ve okuyuşu ile Kur'an ziyafeti yaşayan cemaate daha sonra Hafız Ali Derman ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı ünlü Kari Hafız Osman Şahin tarafından Enderun usulü teravih namazı kıldırıldı.
Editör: TE Bilisim