Yeni otogar mevkiinden başlayarak Karapınar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi istikametinde bulunan ve Yeni Melet Köprüsü üzerinden Kayabaşı Kavşağı'na kadar sıcak asfaltla kaplanan 5 km'lik güzergâh, karayoluna alternatif bir yol oluşturduğu gibi bölgede bulunan trafik yoğunluğuna da çözüm oldu. 

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZI TEBRİK EDİYORUM" 

Açılış konuşmasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e teşekkür ederek sözlerine başlayan Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ediyorum ve kendisini tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan afet nedeniyle Cevizdere Köprüsü yıkıldığında alternatif bir yolumuz olmadığını görmüştük. Köprü deyip geçmemek gerekiyor. Allah korusun benzer durumlarda bu yatırımların stratejik, güvenlik ve ulaşım anlamındaki önemi daha da ortaya çıkıyor. O yüzden yatırımlara birde bu yönüyle bakmak gerekiyor. Emek veren Karayolları Bölge Müdürlüğümüzü, Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum ve yatırımların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 

"MARKA ŞEHİR OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ" 

Ordu'nun marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de konuşmasında, "Bugün burada Ordu'muza iki güzel eser kazandırıyoruz. Bunlardan birisi 236 metre uzunluğundaki Yeni Melet Köprüsü. Bu köprü Ordu'ya yeni bir damar olacak, trafiğimizi rahatlatacak. İlimize başka bir tarihte kazandırılması planlanan bu köprü için devreye girerek takvimin öne çekilmesine vesile olduk. 2 ay gibi bir sürede bu hizmeti ilimize kazandıran Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum. Bu da devletimizin gücünü gösteriyor. Akabinde güzel de bir bulvar açtık. Kadirşinas hemşehrileri olarak kanını, canını bu ülke için feda eden şehidimiz Birol Yıldırım'ın adını bu bulvara verdik. 5 km'lik güzergâh vatandaşlarımıza hayırlı olsun. İki yatırımın yaklaşık maliyeti 30 milyon TL. Cesur ve kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz. Çok güzel eserleri ilimize katmak istiyoruz. Marka şehir olma yolunda ilerliyoruz. Bu anlamda en önemli işlerden birisi de trafik sorununu çözmekti. Attığımız bu adımla trafiğimiz artık daha rahat olacak. Melet'in denizle birleştiği noktada bir köprü daha düşünüyoruz. Bunun da planlamasını yapıyoruz. Ordu, köprüleriyle de anılan bir şehir olacak. Melet güzel bir yaşam merkezi olacak. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman turizm ve sanayide Ordu’muz çok daha güzel bir hale gelecek" dedi. 

Konuşmaların ardından açılış duası Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından yapılan iki yatırım, açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete açılmış oldu. 

Editör: TE Bilisim