Ordu'dan Yozgat'a maça giden Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı'nı taşıyan 52 RF 559 plakalı minibüs, iddialara göre aracın direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu Aydıncık ilçesine bağlı Çökelek Köyü yakınlarında dere yatağına şarampole yuvarlandı.    

Feci kazada 2 genç sporcu hayatını kaybederken, 15 kişi ise yaralandı. Yaralı sporcular, Yozgat Şehir Hastanesi, Çekerek, Sorgun ve Zile Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

"VALİ YAVUZ AÇIKLAMA YAPTI"

Öte yandan kazayla ilgili ilk açıklama Ordu Valisi Seddar Yavuz'dan geldi. Vali Yavuz, "Hentbol 2. Ligi'nde mücadele eden Ordu Gençlerbirliği Sporcu ve Yöneticileri müsabaka için gittikleri Yozgat'ta trafik kazası geçirmiş olup tedavileri için gereken her şey yapılmakta ve bizzat tarafımdan takip edilmektedir. Geçmiş olsun. Yozgat'ta trafik kazasında yaralanan sporcu ve antrenörlerimizin tedavileri Yozgat Şehir Hastanesi,  Çekerek, Sorgun ve Zile Devlet Hastanelerinde devam etmektedir. Yozgat Valimiz bizzat yaralılarımızın tedavisi ile ilgilenmektedir" dedi.

"BAŞKAN GÜLER VE TÖREN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de kazaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı'nı taşıyan minibüsün kaza yaptığını derin bir üzüntüyle az önce öğrendim. Geçirdikleri kaza sonucu yaralanan oyuncularımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlere ise Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dilerim" dedi. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de yaptığı yazılı açıklamada, "Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı'nı taşıyan minibüsün kaza yaptığını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kaza sonucu hayatını kaybeden sporcularımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımızada acil şifalar dilerim" dedi.

Editör: TE Bilisim