Ordu'nun Orhan Valisi, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yaşanan süreçte hakkında açılan davada, mahkeme heyetinin verdiği kararla beraat ederek resmen aklandı. 

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen karar duruşmalarında tutuksuz yargılanan eski valiler Abdurrahman Savaş, Eyüp Tepe ve Ordu eski Valisi Orhan Düzgün son kez hakim karşısına çıktı. Ordu eski Valisi Orhan Düzgün diğer iki eski valiyle birlikte, haklarında iddia edilen suçların kanıtlanamaması ve delil yetersizliği karşısında mahkeme tarafından beraat ettirildi.  

ORDU'NUN 46'NCI VALİSİYDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü olarak görev yaparken 4 Eylül 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'yle Ordu Valiliği'ne atanan Orhan Düzgün, Ordu'nun 46'ncı Valisi olarak göreve başlamıştı. 

ORDU'DAN AYRILIRKEN GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMAMIŞTI

Ordu'da görev yaptığı 44 aylık sürede 7'den 77'ye bütün Orduluların büyük bir sevgisini kazanan ve ardından yayımlanan kararnameyla Kayseri Valiliği'ne atanan Ordu eski Valisi Orhan Düzgün, veda toplantısında gözyaşlarını tutamamış, herkesi duygulandırmıştı.

Editör: TE Bilisim