Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine bu akşam saat 20:55'te Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.75 kilometre derinlikte 6.8 şiddetinde büyük bir deprem meydana geldi. 

Şiddetli deprem Kilis'ten Ordu'ya kadar Türkiye'nin önemli bir kesiminde hissedildi. Şiddetli deprem nedeniyle 2'si Elazığ, 2'si Malatya'da olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 84 kişi ise yaralandı. 

ORDU'DAN ELAZIĞ'A YARDIM ELİ

Meteroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre bu gece Elazığ'da -5 derece soğukta dışarıda kalan vatandaşlar için Ordu Büyükşehir Belediyesi de çok geniş çaplı bir yardım kampanyası başlattı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Twitter hesabından çağrıda bulunarak Ordululardan çok acil olarak battaniye ve kışlık kıyafet desteğinde bulunmalarını istedi. Destek kampanyası nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanları da 'acil' olarak göreve çağrıldı. 

"Tüm Ordu halkına duyurulur" şeklinde sosyal medya hesabından mesaj yayınlayan Başkan Güler, "Elazığ'da meydana gelen depremden ötürü mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz için battaniye ve kışlık kıyafet desteği sağlayacağız. Tüm hemşehrilerimizin özellikle battaniye ve kışlık kıyafet desteklerini belediye binamızda en hızlı bir şekilde bekliyoruz" dedi.

Başkan Güler'in sosyal medya üzerinden saat 22:30 sıralarında yaptığı çağrıya binlerce Ordulu'dan destek yanıtı geldi. Bazı vatandaşlar Başkan Güler'e, "Maddi yardım da yapalım. IBAN paylaşın", "Yardımı Hazırız", "Helal Olsun Başkan", "Allah razı olsun", "Başkanım Kocaeli olarak da yardım kampanyası başlatıyoruz", "Gün yardımlaşma dayanışma insanlık kardeşlik günüdür" gibi yanıtlar verirken, bazı vatandaşlarda kışlık giyecek ve battaniye desteklerini iletmek için Büyükşehir Belediyesi'ne hareket ettiklerini duyurdu.

Editör: TE Bilisim