Ordu'da mevsim normallerinin dışında görünen aşırı sağanak yağışlar karşısında, olası felaketlerin önüne geçmek için Ordu Valisi Seddar Yavuz Türkiye Afet Müdahale Planı'nı (TAMP-Ordu) devreye soktu. 

Olası doğal afetlere karşı tedbirler alındığını ve ilave tedbirler getirildiğini belirten Vali Seddar Yavuz, özellikle etkili yağışların beklendiği Ünye, İkizce, Perşembe ve Fatsa'nın Ilıca Mahallesi'nde ekipleri ve iş makinelerini alarma geçirdi.

Vali Yavuz, "Arama-kurtarma ekiplerimizi hazır kıta bekletiyoruz. Samsun'dan gelen 5 kişilik arama-kurtarma ekibini de Fatsa ilçemizde hazır tutuyoruz. Diğer taraftan oluşturduğumuz WhatsApp haberleşme ağı ile sahadan anlık bilgileri alıyoruz. Ancak, sahada çalışan ekiplerimiz, yaptıkları müdahaleleri anlık olarak Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimize bildirmeleri gerekmektedir. Buraya ulaşan bilgiler derlenip, bir rapor halinde üst makamlara arz edilmektedir" dedi.

Toplantıda, kurum yöneticilerinin görüş ve önerilerini de dinleyen Vali Seddar Yavuz, herkesten sistematik bir çalışma beklediğini, acil müdahalelerde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için kurumların bilgi toplama konusunda daha hassas davranmalarını, bilgi toplama ve anlık paylaşımda bulunmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Editör: TE Bilisim