Ordu'da bu akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle özellikle iç ve yüksek kesimlerde kar kalınlığı yarım metrenin üzerine çıktı. 

AKKUŞ'TA FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Yollarda beyaz afete hazırlıklıksız yakalanan vatandaşlar ise adeta felaketin eşiğinden döndü. Akkuş'ta seyir halindeyken yoğun kar nedeniyle kayan bir otomobil, şans eseri uçurumun kenarında takılarak durdu. Araç içerisinde mahsur kalan vatandaşları ise Ordu Büyükşehir ve Akkuş Belediyesi ekipleri kurtardı.

GÖLKÖY'DE 2 KİŞİ KAMYONDA MAHSUR KALDI

Bir başka olay ise Gölköy'de yaşandı. Etkili kar yağışı sonrasında ulaşımın güçlükle sağlandığı Gölköy'ün Aydoğan Mahallesi'nde 2 vatandaş seyir halindeyken kayarak kara saplanan TIR'da mahsur kaldı. Olayın haber alınmasının ardından harekete geçen Ordu Büyükşehir ve Gölköy Belediyesi ekipleri, akşam saatlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtardı. 

EKİPLER 112 ACİL SERVİS İÇİN SEFERBER OLDU

Öte yandan Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Çubuklu Mahallesi'nde oturan bir yaşlı bir vatandaş fenalaşınca durum 112 Acil Servis ekiplerine bildirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte Çubuklu Mahallesi'ne doğru yola çıkan acil servis ekipleri, büyük bir mücadelenin ardından hastaya müdahalede bulunarak hayatını kurtardı.   

Bir diğer sağlık vakasının yaşandığı adres ise yine akşam saatlerinde Ordu'nun Gölköy ilçesi oldu. İlçeye bağlı Ahmetli Mahallesi'nde hastalanan ve durumu fenalaşan bir hastaya ulaşmak için 112 Acil Servis ekipleri, beraberinde Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte yola çıktı. Yaklaşık yarım metreyi bulan kar kalınlığı karşısında ekipler, fenalaşan vatandaşa zamanında müdahale ederek hayatını kurtardı. 

Editör: TE Bilisim