Ordu'da gece yarısı saatler 00:23'ü gösterdiğinde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü depremin, yerin 5.1 kilometre derinliğinde Richter ölçeğine göre 4.2 şiddetinde Ordu'nun Kumru ilçesinde meydana geldiğini açıkladı. 

AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ise depremin merkez üssünü Korgan ilçesine bağlı Tepe Mahallesi belirtirken, derinliği 7.00 kilometre, şiddetini ise 4.0  olarak açıkladı.

Ancak Ordu Valiliği, "Bu gece saat 00.23'te, Merkez üssü Kumru ilçemizin Avdullu Mahallesi olan ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre 4.1 büyüklüğünde, 5.1 derinliğinde Deprem meydana geldi. Geçmiş olsun Ordu. Allah muhafaza eylesin" açıklaması yaptı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de, "İlimizde merkez üssü Kumru olan 4.1 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Herhangi bir hasar söz konusu değil. Şu ana kadar bize ulaşan can veya mal kaybı, yaralanma bilgisi yok" dedi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizin tamamında hissedilen depremde şu ana kadar ulaşan herhangi bir olumsuzluk yoktur. Geçmiş olsun" dedi. 

AFAD KORGAN, KANDİLLİ KUMRU DEDİ

ORDU VALİSİ SEDDAR YAVUZ: "FOTOĞRAFLAR GERÇEK DEĞİL"

Sosyal medyada Ordu'da meydana gelen deprem ile ilgili olarak yayınlanan yıkılmış ev fotoğraflarının Elazığ Depremi'ndeki yıkıntılar olduğu ortaya çıktı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Değerli Ordulu Kardeşlerim , Meydana gelen depremle ilgili can ve mal kaybı yoktur. Asılsız haber ve fotoğraflara itibar edilmemesini rica ediyorum" dedi.

ARTÇI DEPREMLER OLUYOR!

Öte yandan AFAD Ordu'da ikinci bir deprem bilgisi daha geçti. Saatler 00:42'yi gösterirken, yerin 7.04 kilometre derinliğinde 1.4 büyüklüğün artçı bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu. 

Editör: TE Bilisim