Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'ya olan ilgi ve alakasını bir kez daha gösterdi, 2019 yılının ilk üç ayında ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. 

19 Eylül Stadyumu'nda Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve diğer protokol mensupları tarafından karşılanan Erdoğan'a Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, AK Parti Ordu Milletvekilleri Şenel Yediyıldız, Ergün Taşcı, Metin Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ile birlikte halka hitap etmek üzere Cumhuriyet Meydanı'na geçti.  

"Ordu demek şehir demektir" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan hizmet ve yatırımlar ile ismine layık hale getirmek için çalıştıklarını söyledi. Son 17 yılda 21 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu ülkeye aşığız aşık. Biz bu millete meftunuz, biz Ordu'ya vurgunuz. Ordu'ya daha yapacak çok işimiz var. Getirecek çok hizmetimiz var" dedi. 
 
Eğitimde 3 bin 547 adet yeni derslik inşaa ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Bugün, Ordu Üniversitemiz 21 bin öğrencisi ile, 734 akademisyeni ile bölgesinin yükselen yıldızı haline gelmiştir. Yükseköğrenim öğrencileri için 3 bin 336 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Bir kaç yıla kadar merkezde bin kişi kapasiteli bir yurt binası daha açıyoruz. Ordu'ya, Ünye'ye, Fatsa'ya gençlik merkezleri, Altınordu'ya spor kompleksi, spor salonları, yüzme havuzları, futbol sahaları kazandırdık. 20 bin seyirci kapasiteli stadyumumuzun yapımında sona geliyoruz. İnşallah önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Ordu'ya sporcu fabrikası, Altınordu'ya gençlik merkezi yapıyoruz. Her ikisinin de ihalesi bitiyor. Yakında inşasına başlıyoruz."

Ordulu ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, yaşlılara ve engellilere toplamda 2,2 katrilyon lira tutarında kaynak aktarıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta yapılan yatırımlardan da bahsetti. Ordu Şehir Hastanesi'nin ihale sürecinin devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanenin yapımına en kısa sürede başlanılacağını ifade etti.

Gölköy'e 50 yataklı bir Devlet Hastanesi yapılacağının da müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlıkta 300'er yataklı, Fatsa ve Ünye Devlet hastanelerimizin de içinde bulunduğu 9'u hastane, toplam 38 adet tesisi şehrimize kazandırdık. Ulubey ve Akkuş Devlet hastanelerinin yapımı devam ediyor. 900 yataklı Ordu şehir hastanemizin ihale süreci devam ediyor. Yapımına inşallah en kısa sürede başlıyoruz. Ayrıca, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanemizi bir ek bina ile büyütmeyi planlıyoruz. Gölköy'e 50 yataklı bir Devlet Hastanesi yapacağız. Onun da proje çalışmaları sürüyor" diye konuştu. 
 
Konuşmasının devamında, Ordu'da yaklaşık 5 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmar barışı ile 103 bin Ordulu vatandaşın sıkıntısının giderildiğini söyledi. 

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan da bahseden Erdoğan, "Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk denize dolgu yapılarak, inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı şehrimize kazandırdık mı? Havalimanımızın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl ne oldu biliyor musunuz? 1 milyon 86 bini geçti. Ordu'ya iki baraj ve bir gölet inşaa ettik. 5 baraj daha inşa ediyoruz. Ordu şehir merkezinin, Ünye ve civar yerleşim yerlerinin ve Gülyalı ilçe merkezi ve civar yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını yaptığımız ishale hattı ve içmesuyu arıtma tesisiyle karşıladık. İnşa ettiğimiz 63 adet taşkın koruma tesisiyle, Ordu şehir merkezi, 62 yerleşim yeri, 14 tesis ve yaklaşık 5 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için 15 adet taşkın koruma tesisinin de çalışmalarına devam ediyoruz. 

"10 BİN 600 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK"

Ordu'da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerin de desteklendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ordu'ya 10 milyon Euro'luk bir yatırımla Bal Araştırmaları Merkezi kurduk. Böylece dünya arı ürünleri ihracatında ülkemizin payını daha da artırmayı hedefliyoruz. Ordulu çiftçilerimize son 17 yılda biz çiftçilerimize ne kadar tarımsal destek verdik biliyor musunuz? 3,1 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Son 17 yılda şehrimizde 2 organize sanayi bölgesi, 1 araştırma, geliştirme merkezi kurduk. Ayrıca, Ordu ve Ünye'ye yeni birer Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz, proje çalışmaları devam ediyor. Fatsa'daki mevcut Organize Sanayi Bölgesini de genişletiyoruz. Buralarda üretim başladığında inşallah 10 bin 600 kişiye istihdam sağlanacak."

ORDU ÇEVRE YOLU 1'NCİ ETABININ AÇILIŞINI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından, Ordu Çevre Yolu'nun 1'inci etabının açılışını gerçekleştirdi. Ordu Çevre Yolu'nun 1'nci etabı, canlı yayın bağlantısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindekilerin kurdele kesmesi ile hizmete sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve beraberindekilere teşekkür ederek, 40 dakikalık şehir içi geçiş trafiğinin 10 dakikaya düştüğünü söyledi. Erdoğan, Ordu Çevre Yolu 1. Etap açılışının Ordu'ya hayırlı olmasını diledi. 

Editör: TE Bilisim