ORDU - ORBEL'deki işçileri ziyaret eden MHP'li Cemal Enginyurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'la ilgili olarak sert açıklamalar yaptı. "Şahsi ihtirası, şahsi hesaplarıyla ORBEL'de çalışan insanlara yaptığı zulme tepki koymak için işçi kardeşlerimizle birlikteyiz" dedi.

Başkan Yılmaz'ın vatandaşlarla, ORBEL işçilerini yüksek maaş ifadeleriyle karşı karşıya getirdiğini söyleyen Enginyurt, "Neye göre bu işçileri millete düşman ediyorsun? Neye göre bu işçileri vatandaşla karşı karşıya getirip 6 milyar aldığını söyleyip, bu insanları vatandaşla karşı karşıya getiriyorsun" diye sordu. Enginyurt açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Lüks aracının aylık kirası 8 milyar. ORBEL'e aldığın yandaşların aylıkları 5 milyar. OSKİ Yönetim Kurul üyesi yaptığın arkadaşların aylığı 6 milyar. Kendi aylıklarınla işçi aylıklarını birbirine mi karıştırdın? Bu insanların ekmeğiyle oynamayacağına söz vermedin mi seçimden önce? Bu insanlar arasında sana oy veren, sana inanan, sana güvenen insanlar var. Şu an maaş bordroları elimizde. En yüksek alan arkadaşımız 2081 TL alırken, buna göre bu insan evini kiralamış, taksitle eşya almışken bu insana şimdi dönüp de, bin lira alacaksın demek hangi vicdana sığıyor? Hani AKP rozetini bir kenara atmıştın ya? Hani particilik yapmayacak, insanların partisini, fikrini ayırmayacaktın ya? Şimdi soruyorum? Emekli olmuş Mahmut Ali Akkiraz'ı, ORBEL'in yönetimine alıp 5 bin lira aylık verirken, bu garip ORBEL işçisinden ne istiyorsun? Seni Allah'a havale ediyoruz. Bu milletin hakkını hukukunu yeme. Bu işçi kardeşlerimizi mağdur etme. Televizyonlara çıkıp şov yapma. Eline aldığın, kimin maaşı olduğu belli olmayan 6 bin liralık maaş bordrosunu göstererek bu emekçi kardeşlerimize haksızlık etme. Allah bunun hesabını soracak sana. Biz emeğin yanındayız, işçinin yanındayız."
Editör: TE Bilisim