ORDU - Ordu Üniversitesi'nde 3.Dönem Rektörlük Seçimleri gerçekleştirildi. 10 adayın yarıştığı seçimlerden mevcut Rektör Prof.Dr.Tarık Yarılgaç kullanılan oyların yarısını aldı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seçimlerde Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Prof.Dr.Turan Karadeniz, Prof.Dr.Ali Ayyıldız, Prof.Dr.Tayfun Aşkın, Prof.Dr.Yavuz Ünal, Prof.Dr.İsmail Doğan, Prof.Dr.Nuri Yılmaz, Prof.Dr.Ahmet Ali Bayhan, Prof.Dr.İsmet Balık ve Prof.Dr.Ali İslam yarıştı.

"YİNE HABERCİLER MAĞDUR EDİLDİ!"

Zaman zaman gergin anların yaşandığı seçimlerde, tartışmalı anları görüntüleyen haberciler, bir kez daha ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç'ın hışmına uğradı. Önce Prof.Yarılgaç'ın adamları, önce kameramanları kayda aldıkları görüntüleri silmek için zorladı. Bunda başarılı olamayınca da salondan dışarı çıkardı. 

Yapılan seçimlerde toplam 296 akademisyenden 284'ü oy kullandı. Kullanılan oyların yüzde 50'sini Prof.Dr.Tarık Yarılgaç aldı. 142 oy alan Prof.Dr.Yarılgaç'ı 61 oyla Prof.Dr.Turan Karadeniz, 43 oyla Prof.Dr.Ali Ayyıldız, 12 oyla Prof.Dr.Yavuz Ünal, 4 oyla Prof.Dr.İsmail Doğan ve 1'er oyla Prof.Dr.Nuri Yılmaz, Prof.Dr.Ahmet Ali Bayhan, Prof.Dr.İsmet Balık ve Prof.Dr.Ali İslam takip etti. 

Editör: TE Bilisim