Resmi Gazete'de bugün yayımlanan 2019/240 sayılı atama kararnamesiyle Türkiye genelinde Ordu'nun da içlerinde olduğu 8 üniversitenin rektörleri görevlerinden alındı. Ordu Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul, Celal Bayar, Süleyman Demirel, Giresun, Dumlupınar, Sağlık Bilimlerni ve Sinop Üniversitesi rektörlüklerine yeni isimler atandı. 

ODÜ'YE TAM 8 YIL ÖNCE ATANMIŞTI

Ordu Üniversitesi'nin kurucu rektörü olarak atandıktan sonra başarılı hizmetlere imza atan Prof.Dr.Haluk Kefelioğlu'dan sonra Mayıs 2011'de ODÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, yaklaşık 8 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla görevinden alındı. ODÜ eski Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, kamuoyunda özellikle Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yapılmasını engelleyen isim olarak biliniyordu. 

İŞTE YENİ ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ

Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'ne Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ali Akdoğan atandı. 1972 yılında Ordu'da dünyaya gelen Rektör Prof.Akdoğan, 2015 yılında AK Parti Ordu Milletvekili aday adayı da olmuştu. 

Editör: TE Bilisim