Ordu Baro Başkanı Murat Poyraz yaptığı yazılı açıklamada bir kez daha Ordu Baro Başkanlığı'na aday oldu. Meslektaşlarına ve mesleğe katkı sunmaya çalıştığını belirten Poyraz, Çoklu Baro Sistemi'ni eleştirdi, "4 yıllık süreç, ülkemiz ve hukuk sistemimiz açısından gerçekten çok zorlu ve mücadeleler içinde geçti. Her gün adeta bir değil, 5-10 gündem ile uyanmakta idik. Neredeyse uyumadan gündemi yakalamaya elimizden geldiğince hukuksuzluklara karşı durmaya çalıştık. Gelinen süreçte ise hepinizin malumu olduğu üzere, hukukun ve adaletin son kalesi, halkın özgür, bağımsız sesi olan baroların da sesini kısma amacı güden çoklu baro ve seçim sisteminde değişiklikler yapılmaya çalışılmaktadır. CMK ve Adli Yardım arasına sıkıştırılarak yok edilmeye çalışılan mesleğimiz ve baromuz, Mecliste kabul edilen çoklu baro sistemi ve delege yapısı ile de maalesef siyasi, ideolojik baroların kurulmasına olanak sağlayarak baroların bağımsızlığına vurulan bir darbe olmuştur" dedi.

"HUKUK MÜCADELEMİZ HENÜZ BİTMEDİ"

Çoklu Baro Sistemi'ne karşı Türkiye genelinde 19 Haziran'da başlatılan 'Savunma Yürüyor' eylemi hakkında da açıklamalarda bulunan Poyraz, "80 Baronun ve 130 bin avukatın itirazlarına rağmen Anayasaya açıkça aykırı yasa mecliste sadece oy sayısı olarak kabul edildi. Ancak hukuk mücadelemiz henüz bitmedi. Tüm yoğunluğu ile devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Yeni Avukatlık Yasası'nın çıkması gerektiğini de dile getiren Ordu Baro Başkanı Murat Poyraz, "Savunma susarsa, hukuk susar. Hukuk susarsa insanlık da susar. Avukatlar var olduğu sürece savunmayı susturmaya hiçbir makam, hiçbir mevkiinin gücü yetmeyecektir" dedi.

"İNANILIR BİR BARO YARATTIK"

Ordu Barosu'nun da hak ettiği seviyeye çıkaracağına söz verdiğini belirten Poyraz, "Ordu Barosu'nu şehrimizde söz sahibi yaptık. STK ve odalarımızla, baromuzun işbirliğini ve bağını kuvvetlendirdik. Kamu kurumları ile ilişkilerimizi baromuza saygı duyulacak seviyeye çıkardık. Sözüne itibar edilir inanılır bir baro yarattık. Popülist politikalar izlemek yerine, kamusal kimliğimize uygun eylem ve söylemlerde bulunduk. Her bir meslektaşımızı birbirinden ayrı görmeden aynı yakınlıkta gördük. Tüm meslektaşlarımızı hukuk, adalet ve meslek ortak paydasında gördük, birleştirdik.  İnandığımızı ve söylenmeyenleri söyledik ve yaptık. Söylemlerimiz her zaman haktan, halktan, demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından, adaletten, hukuktan yana olmuştur. Bu tavrımızdan hiçbir zaman ödün vermedik. Hizmet sunumlarında eşit ve adil davrandık. Komisyon oluşumlarında ayrım yapmadık. Duyuru yaptık, tüm talep eden meslektaşlarımızı komisyonlarımıza dahil ettik.  Yönetimimiz boyunca şeffaflık ve demokratik katılımcılığa özel önem verdik" diye konuştu. 

Yönetin, disiplin, denetleme, komisyonlar, delege ve tüm üyelere teşekkür eden Poyraz açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"İki dönem sonunda tekrar aday olma iradesi taşımamama rağmen, yaşadığımız olağanüstü sürecin devam etmesi, belirsizliğin halen varlığını koruması, istikrar ihtiyacı, bu süreçte TBB Başkanı'nın göstermiş olduğu tavır ve birlik seçiminin erkene çekilerek yerel seçimlerden hemen iki ay sonra yapılmasına ilişkin düzenleme dikkate alındığında, sürecin tecrübe ile yürütülmesi gerektiğine ilişkin genel kanaat ve bu konuda yoğun talep ve son olarak inşaatı ve açılışı yetişmeyen hizmet binamızı yeni dönemde tamamlayarak hizmete açma isteğim doğrultusunda 2020-2022 dönemi Baro Başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Kim kazanırsa kazansın, mesleğimiz kazansın, baromuz kazansın. Baromuz ve mesleğimiz için her şeyin hayırlısı olsun."  

Editör: TE Bilisim