ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugünden itibaren yurdun yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği belirtildi. Meteoroloji, yurdun kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Sakarya'nın güneyi, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesinin beklendiğini açıkladı. Başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

12 OCAK PAZARTESİ: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de görülecek yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Marmara'nın yüksekleri, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

13 OCAK SALI: Ege, Batı Akdeniz, Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağışlı, yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

"MARMARA VE BATI KARADENİZ'DE FIRTINA"

Rüzgarın Marmara ile Batı Karadeniz'de akşam saatlerinden itibaren güneybatı (Lodos) yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgarın yönünün 12.01.2015 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren kuzey yönlere dönerek fırtınanın etkisini devam ettirmesi ve gece saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim