ORDU(MESUDİYE) - 1991 yılından bugüne ara vermeden her yıl gerçekleştirilen Mesudiye Kurultayı'nın 24'ncüsü Yılmaz Köksal Kültür Merkezi'nde toplandı. Kurultaya Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili İhsan Şener, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Mesudiye Kaymakamı Lütfullah Ün, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il dışından gelen davetliler ile çok sayıda Mesudiyeli katıldı.

"VALİ'DEN DERS ALINACAK KONUŞMA"


Mesudiye Kurultayı'na ilk kez katılan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada 24 yıldır toplanan kurultay katılımcılarına adeta ders verir gibi bir konuşma yaptı. Vali Balkanlıoğlu konuşmasında, "Mesudiye nüfus itibariyle en az beş kat insanı gurbete göndermiş gözüküyor. Memleketinizden asla kopamıyorsunuz bunu da saygıyla, takdirle karşılıyorum. Ancak, bunu yaparken gelecek nesillere bu sevginin ulaştırılması son derecede önemli. Mesudiye sevgisini çocuklarınızın yaşaması için onları da en az yaz tatillerinde buralara getirmeniz, hatıralarınızı onlarla da beraber paylaşmanız son derecede önemli" diye konuştu. 

Adalet ve Kalkınma Partisi Ordu Milletvekili İhsan Şener de yaptığı konuşmada, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Mesudiye İlçesi'nin gelişimi için çok önemli olduğuna dikkat çekerken, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi de, Mesudiye'nin gelişmesi ve kalkınması için dayanışma içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül de yaptığı konuşmada, "ODÜ Mesudiye Yüksekokulu'nda cazibeli bölümler bulunmuyor ve bu nedenle de yüksekokulumuz kan kaybediyor. Öğrencisi azalan bir yüksekokulu daha canlı hale getirmek zorundayız. Bununla ilgili Kaymakamlığımızla birlikte bir proje ortaya koyduk ve hayata geçirmeye başladık" diye konuştu. Kurultayda geçen yılın kurultayı değerlendirilmesi yapıldıktan sonra 24. kurultayın gündem maddeleri görüşüldü. Akşam saatlerinde düzenlenen iftar yemeği gerçekleştirildi.
Editör: TE Bilisim