ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Adnan Meral, Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği'nin (TİBDER) Ankara'da gerçekleşen 9.Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Genel Başkan Yardımcısı olarak yönetimde yer aldı. 1994 yılında ilk kuruluş çalışmalarına başlayan Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği, 4 yıllık çalışmaların ardından "Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği" adıyla 1998 yılında İstanbul'da kuruldu. 

Derneğin görevleri ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren İtfaiye Dairesi Başkanı Adnan Meral, "Dernek Türkiye'deki tüm itfaiye teşkilatlarında meslek birlikteliğinin ve koordinasyonun sağlanması, araç, ekipman, istasyon, kıyafet ve eğitim standardizasyonunun sağlanması, itfaiyecilik mesleğinin etik değerlerine uyulmasının sağlanması, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında birliktelik sağlanması, uluslararası etkinliklerde Türkiye itfaiye teşkilatlarının en iyi şekilde temsil edilmesinin sağlanması gibi misyonu yürütmektedir" dedi.

"MESLEĞİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ"

Türkiye İtfaiyeciler Birliği Derneği tarafından kendisine verilen görevden dolayı gurur ve mutluluğu bir arada yaşadığını ifade eden Meral, "Ordu Büyükşehir Belediyemizi ulusal boyutta temsil etmenin ağırlığını ve heyecanını yaşıyoruz.  Ayrıca itfaiyecilik gibi kutsal bir mesleğin vizyonu ve misyonu çerçevesinde itfaiye teşkilatları ile ilgili çalışmalara aktif olarak katkı sağlamak, yangın güvenliği ve afet konularında yapılacak mevzuat çalışmalarına katkı sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda çalışacağız. Birçok itfaiyeci kardeşimizin maruz kaldığı itfaiyecilik mesleği ile ilgili meslek hastalıkları konusunda yapılacak çalışmaların yapılmasında katkı sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim