MANİSA - Manisa Valiliği Soma'daki maden faciasıyla alakalı yapılan ve olaylı biten protesto ve yürüyüşlerin ardından ilçede tüm gösteri, protesto ve yürüyüşlerinin yasaklandığını açıkladı. 

Açıklama, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'tan geldi. Vali Savaş,  toplumsal gerginliğin ve kamunun genel huzurunun onarılmayacak derecede bozulmaması için böyle bir karar aldıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"İkna yoluyla ifade etmek yolunu izlerken, gerilimi artıran suiistimal eden grupların ilçemize yönelmesi ile birlikte bir takım kısıtlamalar getirdik. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerini ikinci bir emre kadar Soma ilçesinde yasaklama kararı aldık. Saygı gösterilmeli. İfade özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirilmemeli. Toplumsal gerginliğin ve kamunun genel huzurunun onarılmayacak derecede bozulmaması için alınmış bir tedbir olarak değerlendirilmeli. Sadece provokasyon amaçlı buraya gelip, bir takım faaliyetlere girişen, toplumun huzurunu bozucu insanların tepkisini çekecek nitelikteki faaliyetlere de müsaade etme imkanımız yok. Duyarlılık nedeniyle Soma halkımıza teşekkür ediyorum. Provokasyonlar konusunda daha duyarlı olacaklarına da inanıyorum."
Editör: TE Bilisim