AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre 10 Nisan 2020 günü saat 00:23'de yerin 7.06 kilometre derinliğinde merkez üssü Ordu'nun Korgan ilçesi Tepe Mahallesi olan 4.0 şiddetindeki depremin bilançosu açıklandı. 

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, Korgan ilçesinde Tepe Mahallesi'nde 12 ev incelendi, 1'i hasarsız, 1'i ağır toplam 11 evin hasar gördüğü belirtildi. 

İşte o açıklama:

"İlimiz Korgan ilçesinde 10.04.2020 tarihinde saat 00:23'te, AFAD verilerine göre 4.0 şiddetinde meydana gelen deprem afetinden dolayı 10.04.2020 tarihinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince, Korgan ve Kumru ilçelerinde saha taraması yapılmıştır. 

Yapılan saha taramasında; Korgan ilçesinde 6 mahallede 12 konut incelenmiş olup, bunlardan 1 tanesi hasarsız, 10 tanesi az hasarlı, 1 tanesi ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Ağır hasarlı tespit edilen 1 konut eski ve ahşap yapı olup, ekonomik ömrünü doldurmuştur. Konut sahibine afet ve acil yardım ödeneğinden 11.000 TL kira yardımı talep edilecektir. 

Kumru ilçemizde yapılan incelemede ise, herhangi bir hasar olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca Kabataş ilçesi Merkez Mahallesinde 1 konut duvarında çatlaklar oluştuğu ihbarı yapılmıştır. Kaymakamlıkça ilk inceleme yapılmış olup, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personellerince detaylı inceleme yapılacaktır. Yaşanan deprem afetinde herhangi bir ölüm yada yaralanma hadisesi meydana gelmemiştir."

Editör: TE Bilisim