Ordu Adliyesi'nde bugün görülen Ceren Özdemir Cinayeti'nin ilk duruşması için başta İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Samsun ve Trabzon olmak üzere çok sayıda kadın platformu üyesi Ordu'ya geldi.

Yargı sürecini takip eden kadın platformu üyeleri, Ceren Özdemir'i öldüren katil Özgür Arduç'un ifadeleri karşısında adeta dondu kaldı. 

"BİZ DOLAŞAMIYORUZ KATİLLER DOLAŞIYOR"

Türkiye'de 2019 yılı içerisinde 11 ayda 430 kadını öldürüldüğünü ve hepsinin önlenebilir ölüm olduğunu söyleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Ayşen Eve Kavas, "Ceren Özdemir'in cinayeti önlememez miydi? Biz bu sokaklarda özgürce dolaşamazken, katiller nasıl dolaşıyor bunu soramaz mıyız? Kadınların mücadelese olmazsa hiçbir adım atılmayacak" diye konuştu. 

"AKLİ DENGESİ YERİNDE"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Ayşen Eve Kavas, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Az önce davada sanık maalesef rahatsız edici ifadelerine devam etti ve akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi. Ancak en başından sonuna kadar mahkeme aşamasında gördüğümüz, aldığı malzemelerden tutun da, herşeyi kurguladığını tekrar tekrar ifade etti. Ayrıca bütün tanık ifadelerinden sadece akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair bölümü çıkartıp, 'Ben akli dengem yerinde olsaydı 6 yaşında bir çocuğu öldürmeye çalışmazdım, Ceren'i öldürmezdim' diyerek hem kendisini cezadan kurtarmanın yolunu kurgulayarak, hem de akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyerek bir kez daha bütün kadın cinayeti davalarında gördüğümüz şeyi tekrarlamış oldu. Biz maalesef bütün illerde gittiğimiz benzer davalarda Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bütün sanıkların aynı şeyi cezadan kurtulmak için söylediğini görüyoruz. Akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyen sanık pişmanım da dedi. İyi hal indiriminden faydalanmak istiyor, akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyerek, şunu da belirtmek gerekir daha önceden akli dengesinin cezai ehliyetinin olduğuna dair raporu mevcut. Gördüğümüz kadarıyla bütün kurguyu zaten kafasında yaparak mahkemede bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Ordu Kadın Platformu Temsilcisi Nilgün Yılmaz da, "Bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Misafir olarak gelen tüm Baro Başkanlarımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bugün bir milat olsun ve tüm kadın cinayetleri durdurulsun diyoruz" dedi.

Davanın ikinci duruşması, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü görülecek.  

Editör: TE Bilisim