ORDU(ALTINORDU) - Ordu'da Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, her bayram olduğu gibi protokol kutlamaları ve ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretlerin ilk durağı İl Jandarma Komutanlığı oldu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcısı Ömer Adar, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ve komuta kademesiyle bayramlaştı. 

İkinci durak İl Emniyet Müdürlüğü, üçüncü durak ise Huzurevi ve Çocuk Yuvası oldu. Bayramın en anlamlı ziyaretlerinden birisi ise Garnizon Şehitliği'ne yapılan ziyaretler oldu. 8 Ağustos 2010'da Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde mayın patlaması sonucu şehit olan ve Garnizon Şehitliği'ne ilk defnedilen şehit Uzman Çavuş Zeki İnan, 5 Eylül 2012'de Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş ile ailesinin isteği üzerine Merkeze bağlı Oğmaca Köyü'ndeki aile kabristanlığından alınarak Garnizon Şehitliğine defnedilen ve 20 Haziran 1992'de Ağrı Dağı'nda arama tarama operasyonu sırasında görevi tamamlayarak geri dönerken yolda terör örgütü PKK mensupları tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Doğan Gökbulut ile 1986 yılında Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde şehit düşen mezarı Kabadüz'de ve naaşı daha sonra Garnizon Şehitliği'ne getirilen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hasan Tarakçı'nın kabrine karanfil bırakarak, şehitler için dua okudu, şehitlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ve taziyelerini iletti.

Garnizon Şehitliği'nde, Şehitlik Özel Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazan Vali Balkanlıoğlu, "Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Aile ve yakınlarına sabır temenni ediyorum. Ramazan Bayramınız kutlu olsun." diye yazdı. 

Garnizon Şehitliği'nin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesi ve Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Derneği ziyaret edildi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesini ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Sadece Çanakkale Savaşı'nda, 200 binin üzerinde şehit olduğu söyleniyor. Kadınlarımız, 14-15 yaşında gençlerimiz savaşlarda çarpışmış. Pek çok kişinin vatanın kurtulması için savaşlarda canlarını feda ettiğini görüyoruz. Vatanımız uğruna şehit yada gazi olma durumunda kalabiliriz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları olmasaydı, bu vatanda bize emanet edilen topraklarda yaşayamazdık. Burada bulunabiliyorsak varlığımızı onlara borçluyuz. Allah memleketimize buna benzer acılar göstermesin" şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu ve protokol mensupları, daha sonra Ordu Devlet Hastanesi'ne geçerek, bayramı hastanede geçiren hasta ve yakınlarını ziyaret etti. 

Editör: TE Bilisim