İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi'nde Ordu Valisi Kenan Çiftçi merkeze çekildi. 

1965 Düzce doğumlu Kenan Çiftçi, ilkokulu H.Köyü/Gümüşova'da, orta ve lise eğitimini ise Düzce'de gördü. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olan Çiftçi, yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde, 'Şehirlerin Pazarlanması' konusunda yaptı. 'Vali ve Kaymakamların Halkla İletişimi, Çözüm Önerilerinde Kullanılan İletişim Köprü Modeli' konulu doktora eğitimine ise Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde devam ediyor. 19 Haziran 1989'da Kırklareli Valiliği'nde kaymakam adayı olarak başlayan Vali Kenan Çiftçi daha sonra sırayla Adana/Pozantı, Erzurum/Çat, Karabük/Eskipazar, Rize/Ardeşen, Diyarbakır/Bismil, Konya/Akşehir ve Ankara/Yenimahalle kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra son olarak da, 3 Mayıs 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla  Kütahya Valiliği'nden Ordu Valiliği'ne atanmış, Ordu'daki görevine 3 Haziran 2013'de Ordu'daki görevine başlamıştı. Vali Çiftçi, evli ve 4 çocuk babası.

"İŞTE ORDU'NUN YENİ VALİSİ"

1960 Çorum-Sungurlu doğumlu olan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden iyi derece ile mezun oldu. Bir yıl hakim adaylığı yaptıktan sonra, 1985 yılında naklen atandığı Kırklareli Kaymakam adaylığından sonra İpsala ve Ulus Kaymakam vekilliğinde bulundu. Daha sonra sırasıyla Kütahya-Aslanapa (Kurucu ilk kaymakam), Muş-Malazgirt, Erzincan-Refahiye, Balıkesir-Sındırgı, Edirne-Uzunköprü, İstanbul-Bağcılar ilçelerinde görev yaptı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, kaymakamlık yaptığı dönemlerde yılın idarecisi seçildi ve kendisine 10 Ocak 2005 Türk İdareciler Gününde "Vali Galip Demirel Başarı Ödülü" verildi. Yılın idarecisi seçilmesini sağlayan örnek çalışmaları konusunda Başbakanlığın çağrısı üzerine 27.06.2005 tarihinde Bakanlar Kurulu'nda brifing verdi. 1989-1990 yıllarında ABD'de incelemelerde bulunan ve lisan eğitimi alan İrfan Balkanlıoğlu, 18 Aralık 2007 - 03 Ocak 2011 tarihleri arasında Bingöl Valiliği görevinde bulundu. 04 Ocak 2011'de Afyonkarahisar Valiliği görevine başlayan Balkanlıoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Balkanlıoğlu, 21 Mayıs 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ve 23 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Ordu Valiliği görevine atandı.
Editör: TE Bilisim