ORDU - 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan logo çalışmalarından 4 tanesini internet ortamında halk oylamasına açtıran Başkan Enver Yılmaz, seçilen yeni logoyu basına tanıttı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen lansman toplantısına, Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazeteciler Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ordu Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda gazeteci katıldı.

"HERKESİN FİKRİNE BAŞVURACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz toplantının açılış konuşmasında, yerel seçim sürecinde ve seçimin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin alacağı bir çok konuda halkla istişare içerisinde olacaklarını ifade ettiklerini belirterek, "Şimdi verdiğimiz bu sözlerini tek tek yerine getiriyoruz. Göreve geldiğimizde Ordu'nun tamamını ilgilendiren bazı konularda, herkesin fikrine başvuracağımızı sizlere söylemiştik. Bu konulardan bir tanesi de bugün burada, tanıtımını yapacağımız logo çalışmasıdır" dedi. 

"BÜYÜKŞEHİR'İN SEMBOLÜ OLACAK"

Bu çalışmanın bir siyasi partinin yada bir yetkilinin, 'Biz bunu belirledik' dediği bir çalışma olmadığına vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, "Seçim sonrasında bizler geniş yetkiler almış olsa da, halkımızın tamamını ilgilendiren konularla ilgili hemşerilerimizin görüşlerini almak ve bunun içinde anket çalışmaları yaparak, basınımızın ve medyamızın da desteği ile hareket edeceğimizi tekrarlıyorum. Bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecektir. Bu çalışmalardan ilk ve en önemli konumuz tabiki logodur. Logo niye önemli; çünkü bizim bütün yazışmalarda kullanacağımız bir amblemimiz ve logomuz olacak. Kurumsal yazışma ve tanıtımlarımızda artık logomuz yer alacak. Şehrin farklı noktalarında logo üzerinden Büyükşehir'in tanıtımını yapacağız. İl dışında, özellikle Ordu'nun tanıtımına yönelik çalışmalarda logo bu işin sembolü olacak" ifadesini kullandı.

"TOPLAM 73 BİN 820 KİŞİ OY KULLANDI, YENİ LOGO 30 BİN 219 OY ALDI"

Yılmaz, internet ortamında 45 gün süren kampanyanın ardından, toplam 73 bin 820 kişinin oy kullandığını belirterek, yeni logonun 30 bin 219 kişiden oy aldığını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, "Anket sonrasında 1 numaralı logo 30 bin 219, 2 numaralı logo 10 bin 325, 3 numaralı logo 25 bin 448 ve 4 numaralı logo da 7 bin 828 oy almıştır" dedi. Kamuoyunun kullandığı oylarla belirlenen Ordu Büyükşehir Belediye Logosunu barkovizyonda kamuoyu ile paylaşan Başkan Enver Yılmaz, bu tanıtımın ardından da yeni logonun üç boyutlu görsellerinin açılışını yaparak, "Kurumsallaşma adına önemsediğimiz logo çalışmamızın Ordu Büyükşehir Belediyemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Editör: TE Bilisim