GİRESUN - Belediye Başkanı Kerim Aksu, İtfaiye Müdürü Tahsin Avcı ile Keşap Durağı Emniyet Müdürlüğü arasındaki hasarlı bölgeyi gezdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Aksu yaptığı açıklamada, "Bunun afet olduğunu söylemek ne kadar doğru bilemiyorum. Önlem alınamazsa bu manzaraları görmeye devam ederiz" dedi.

"BU DEHŞETİ İLK KEZ YAŞAMADILAR"

Başkan Aksu, Giresun'un Çıtlakkale ile Gemilerçekeği arasındaki bölgesinin dalgalardan en çok etkilenen kesimi olduğuna vurgu yaparak şu görüşleri dile getirdi: "Giresun 1999 ve 2009 ve 24 Eylül 2014 tarihlerinde büyük dalgaların yıkımına uğramıştır. Daha büyüğünün olmamasını kimse garanti edemez. Bu yolun Karadeniz koşullarına uygun olmadığını herkes biliyor. Cumhuriyet Parkı daha fazla etkileniyor. Karayollarına defalarca konuyu ilettik. Önlem alınmadı. 500 yıllık veriler değişti. İklimler değişti. Belediye olarak yağmursuyu şebekesini elden geçirip, su baskınlarını büyük ölçüde önledik. Karadeniz hırçındır. Biranda kabarır. Deniz verdiğini er geç alır. Önlem alınmazsa bunu kaderle açıklayamayız. Giresun insanı vergi veriyor. Hizmet almayı hak ediyor. Can kaybı olmadığına seviniyoruz. O manzaraları gördüğümüzde bunun tesadüf olduğunu söyleyebiliriz. Büyük beton blokları söken dalgalar, otobüs ve kamyonları devirir.Karayolları bu mühendislik hatasını düzeltmelidir. "

Belediye Başkanı Kerim Aksu Belediye ekiplerinin fırtınanın durmasından sonra aralıksız çalışarak, yolları temizlediğini, molozları kaldırdığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim