İSTANBUL - Doğu Akdeniz ve Avrasya'nın en büyük ve en önemli uluslararası turizm fuarı olan ve bu yıl 19'uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, kısata EMITT Fuarı, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde açıldı. 22-25 Ocak tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan EMITT Fuarı'nın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TYD Başkanı Murat Ersoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Turizm Atölyesi Direktörü Tülin Ersöz, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, yabancı ülkelerden gelen turizm bakanları, bazı illerin valileri ve çok sayıda profesyonel turizmci katıldı.

71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla kapılarını açan EMITT Fuarı'nda Altaş Tv'nin Ordu standından gerçekleştirdiği canlı yayına katılan ve fuarla ilgili görüşlerini dile getiren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Çok güzel bir organizasyon. Türkiye'nin 81 vilayeti ve uluslararası bir çok seyahat acentesi ve tur şirketi bu fuarda. İlgi de oldukça fazla" diye konuştu. Ordu'nun tanıtıma çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, bu tür fuarlara önem verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

"ORDU STANDINA BÜYÜK İLGİ"

Fuarda, en çok ilgi gören standlardan birisi de Ordu Standı oldu. 12'nci Salon ve 1230 No.lu standta tanıtıcı materyallerin dağıtımı ve folklör gösterilerinin  yapıldığı, yöresel yemeklerin sunulduğu Ordu Standı, ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ordu'nun tarihi, turistik ve kültürel değerlerini yansıtan Ordu Standı, ziyaretçilerin de oldukça ilgisini çekiyor. 

"ESKİ VE YENİ VALİ ORDU STANDINDA BULUŞTU"

Öte yandan fuar, Ordu için önemli iki ismi de bir araya getirdi. Özellikle Ordu'da görev yaptığı dönemde şehir için çok önemli işlere imzasını atan, Orduluların gönlünde de taht kuran Ordu eski Valisi ve şimdiki Kayseri Valisi Orhan Düzgün ile Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu bir araya geldi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen bu buluşma, renkli anların yaşanmasına da neden oldu. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Ordu'da ardında iz bırakan ender valilerden birisi oldu. Fuar, 25 Ocak 2015'e kadar gezilebilecek.
Editör: TE Bilisim