YUNANİSTAN - Yunan Elefteros Tipos (Ελεύθερος Τύπος) Gazetesi, Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, İslam Dünyası'nda kadınların konumunu iyileştirmek lehine bir kişilik olarak tanıttı. İhsanoğlu'nu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya olarak yazan Yunan Gazetesi Elefteros Tipos, özellikle İslam'da kadınların konumlarının yanlış yorumlara sebep olduğunu, bu anlamda İslam'daki kadının rolünü daha iyi anlatabilecek ve geliştirebilecek bir aday olarak tanımladı.   

"DİN İLE SİYASET AYRILMALI"

Elefteros Tipos, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini de Yunanca (Εκμελεντίν Ιχσάνογλου) yazarak, "Sizin Tayyip Erdoğan ile farkınız nedir?" sorusuna, "Ben dindar bir aileden geliyorum, ama İslamcı politikacı değilim. Ben din ve siyasetin ayrılmasından yanayım" yanıtını verdi. Özellikle 'rejim' konusunda Başbakan Erdoğan'ın ve Hükümet yanlısı gazetelerin kendisini suçladığını sorulmasın üzerine de, "İktidarda 12 yıl olması adil değil. Ben herhangi bir siyasi partiye üye değilim. Cumhurbaşkanı, bir siyasi lider, devlet başkanı değildir." yanıtını verdi. 

"HİÇBİR CEMAATE ÜYE DEĞİLİM"

"Türk basınında yazıldığı gibi Fethullah Gülen ile ilişkiniz var mı?" sorusuna ise İhsanoğlu, "Ben ne bir cemaate aitim, ne de üyesiyim. Cumhurbaşkanlığı'nı bu vatan için bir görev görmekteyim" dedi.

"HER İNSAN KENDİ İNANCINA GÖRE YAŞAMALIDIR"

Türkiye'nin 12 yıldır İslamcı bir hükümet tarafından yönetildiğini belirten Yunan Elefteros Tipos Gazetesi, "Erdoğan Türklerin yaşam tarzı hakkında bir çok kez konuştu. İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri olarak siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Ekmeleddin İhsanoğlu, "Din, etnik ve mezhepsel araç olarak kullanılmamalıdır. Her insanın kendi inancına göre yaşaması için özgür yaşadığı ortamı yaratmak gerekir" yanıtını verdi. Kaynak: Elefteros Tipos (Ελεύθερος Τύπος) Gazetesi (http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=55888)
Editör: TE Bilisim