ORDU (KORGAN) - Soma'da hayatını kaybeden madenciler toprağa verilmeye devam edilirken, hayatını kaybeden 27 yaşındaki İsa Sadan da, Ordu'nun Korgan İlçesi'nde toprağa verildi. 
Korgan Yeni Pınar Mahallesi Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ak Parti Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener, Mustafa Hamarat, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Ordu İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve Sadan'ın ailesiyle yakınları katıldı. Korgan Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze, Yeni Pınar Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'ne götürüldü. İsa Sadan'ın babası Muhittin ve kardeşleri Musa, Ümit ile Enes Sadan, cami önünde taziyeleri kabul etti.

İşçi İsa Sadan'ın cenazesi Cuma namazının ardından Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

"3 AY SONRA DÜĞÜNÜ VARDI"

İsa Sadan'ın babası  Muhittin Sadan yaptığı açıklamada, oğlunun cenazesine ulaştıkları için Allah'a şükrettiklerini söyledi. Nişanlı olan İsa Sadan'ın düğün hazırlıklarının sürdüğü, 3 ay sonra da düğün yapacağı öğrenildi.

YILMAZ: "ACINIZ ACIMIZDIR"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, "Hayatını kaybedenler arasında Ordulu kardeşlerimizin de olması bu acımızı daha da artırmıştır. Gelişmeleri büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Bu elim kazada hayatını kaybeden maden işçilerimize Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu. 

"284 KİŞİ ARASINDA TEK ORDULU"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD da, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 283 işçinin cenazelerinin ailelerine teslim edildiğini belirterek, isim listesini yayınladı. Yayınlanan isim listesinde 283 kişi arasında sadece İsa Sadan'ın Ordulu olduğu ortaya çıktı.
Editör: TE Bilisim