Ordu'da dün gece Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in çağrısıyla başlayan ve tüm ülkede büyük destek gören Elazığ seferberliği sonucunda 3 bin battaniye, 4 bin uyku seti, 3 bin çocuk bezi taşıyan yardım tırı, bir mobil yemek tırı ve 1 de kışlık kıyafet taşıyan 3 tır Elazığ'a vardı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma Ekipleri de Elazığ'daki deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Bölgede Ordu ekibinin ilk fotoğraflarını Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler Twitter hesabından paylaştı. Başkan Güler, "Dün gece yola çıkan Ordu Büyükşehin Belediyesi arama kurtarma ekiplerimiz, AFAD koordinasyonunda Elazığ'da bulunan deprem bölgesinde, enkaz altında kalan vatandaşlarımızı arama kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar" mesajıyla paylaştı.

YARDIM KAMPANYASI SONA ERDİ

Öte yandan Ordu Valiliği'nden ikinci bir yazılı açıklama daha gelerek dün gece başlatılan yardım kampanyasının sona erdiği açıklandı. Açıklama şu şekilde:

"Deprem afeti sonrasında Cumhurbaşkanlığı'nca, "Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) gereğince kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımlar AFAD koordinesinde yürütülmektedir. Bu sebeple deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların AFAD koordinesinde ulaştırılması" talimatı yayınlanmıştır.

Bu talimat uyarınca, Ordu İl Afet Yönetim Merkezimiz, Afet ve Acil Durum Başkanlığı ile gerekli koordinasyonu sağlamaktadır. Yapılan görüşmelerde; deprem bölgesinde şu anda herhangi bir ihtiyaç durumu olmadığı, talimatlar dışında hareket edilmemesi ve beklemede kalınması gerektiği, ihtiyaç halinde talepte bulunulacağı, ifade edilmiştir.

Bu sebeple, depremzedelere gönderilmek üzere çeşitli giyecek ve malzeme toplanmasına gerek kalmamıştır. Depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımsever hemşerilerimizin gösterdikleri hassasiyete ve duyarlılığa teşekkür ediyoruz."

Editör: TE Bilisim