ORDU - Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Giresun'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında gerçekleştirdiği incelemelerinde Ordu Valisi Vali İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, Gülyalı Kaymakamı Cuma Emeç, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ve ilçe belediye başkanları hazır bulundu. Bakan Canikli ilk olarak, Havalimanı inşaatı üstyapı şantiye binasına geçerek, yüklenici firmanın Proje Müdürü Yüksel Kahraman'dan, havalimanı inşaatı üst yapı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Bakan Canikli daha sonra, Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünya'nın denize dolgu 3.Havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı üstyapı çalışmalarının gerçekleştirildiği alana geçerek, Samsun Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı ve Kontrol Mühendisi Atilla Aydın'dan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı inşaat çalışmaları ile ilgili bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ordu-Giresun Havalimanı iki şehrimizin yıllardan beri özlemle beklediği bir proje. Artık sona doğru geliyoruz. Kısa süre içerisinde hayata geçecek. Bu proje sadece havayolu ihtiyacının giderilmesini sağlayacak bir proje değil, aynı zamanda bir prestij projesi. Burada kullanılan yöntem teknolojinin büyüklüğü itibari ve maliyeti itibari ile Türkiye'nin ve Dünya'nın sayılı havalimanlarından bir tanesi olacak. Ordu-Giresun Havalimanı'nın en önemli özelliğinin denizin ortasına inşa edilmiş olması ve iki ilin sınırları içine giren bir proje. Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandığında görsel şölene dönecek bir konumu da var" dedi.

"2015 MART AYINDA AÇILIYOR"

Havalimanının tamamlanmasıyla birlikte Ordu ve Giresun illerinin ekonomisine, sosyal ve kültür hayatına çok büyük katkılar sağlayacağına dikkat çeken Bakan Canikli, "Karadeniz'in en büyük hazinesi turizm üzerine olan güzellikler. Bu güzelliklerin görülebilmesi içinde ulaşımın kolay olması gerekiyor. Ordu-Giresun Havalimanı 2015 yılının Mart ayı itibari ile hizmet vermeye başlayacak" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim