Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava nedeniyle Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun ve Gümüşhane için sarı alarm, Bolu, Trabzon, Rize ve Artvin için turuncu alarm verdi. Olumsuz hava koşulları 24 Ocak Cuma günü de devam edecek.

VALİLİK UYARDI
ORDU'NUN TAMAMINA KAR ALARMI

Özellikle Ordu'nun Altınordu ilçesi dahil tüm ilçeleri için etkili kar yağışı beklentisi nedeniyle sarı alarm verildi. Ordu Valiliği yazılı bir açıklama yaparak, "Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde görülecek kar yağışı 20 santimetre ve üzeri olacağı, yağışlı sistemin Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizi terk edeceği, hafta sonunun az bulutlu ve açık, iç kesimlerin puslu ve yer yer sisli geçeceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağış ve yoğun kar yağışı ile hafta sonunda beklenen sis hadiselerinin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" dedi.

GEMİLER PERŞEMBE'YE SIĞINDI

Öte yandan Karadeniz açıklarında 4 metreyi bulan dalga yüksekliği nedeniyle büyük tonajlı ticari gemiler, Samsun, Perşembe ve Giresun kıyılarına demirlemek zorunda kaldı.  

KARADENİZ'DE DALGA YÜKSEKLİĞİ

Samsun kıyılarında bugün ve yarın dalga yüksekliği 0.7 ila 1.5 metre arasında olurken, Ordu ve Giresun'da ise 1.1 ila 1.7 metre aralığında olacak. 

DENİZ SUYU SICAKLIKLARI

Akdeniz kıyılarında 19, Ege kıyılarında 17 olan deniz suyu sıcaklığı Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında Samsun'da 8, Sinop, Altınordu, Fatsa, Ünye ve Rize'de kıyılarında 10, Giresun, Araklı, Çayeli ve Hopa kıyılarında ise 11 dereceye kadar düştü.

Editör: TE Bilisim