Ordu Valisi Seddar Yavuz, seçimlerden 1 gün önce 30 Mart 2019'da bir tweet atmış, "7 Haziran 2016'da Muş'ta beni öldürmek için 1 ton patlayıcı yüklü araç gönderen PKK ve onun siyasi uzantıları hala bana saldırmaya devam ediyor. Aziz milletimize ve devletimize bir değil bin Seddar Yavuz feda olsun" demişti. 

Vali Yavuz, bu tweeti neden attığını ilk kez açıkladı. Altaş Tv'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında Haber Müdürü Gökhan Gül'ün sorularını yanıtlayan Vali Yavuz, attığı tweeti terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP'nin Muş Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık'ın 27 Mart'ta yaptığı tehditkar konuşmaları nedeniyle attığını söyledi.  

"KENDİMİ 40 YILLIK ORDULU GİBİ HİSSEDİYORUM"

Daha önce görev yaptığı Muş'ta da, bugün görev yaptığı Ordu'da da her zaman erişilebilir ve ulaşılabilir bir Vali olmaya özen gösterdiğini belirten Vali Seddar Yavuz, "Valiliğin ötesinde kendimi 40 yıllık Ordulu gibi hissediyorum. Çünkü ben makamların, mevkilerin gelip geçici olduğunu hep bilirim. Eşime de hep söylerim, sakın eve tam yerleşmeyin. Yani bugün gidecekmiş gibi hazır olun, ama hiç gitmeyecekmiş gibi çalışalım. Çünkü biz makamların mevkilerin insanları değiliz. Biz hizmet erleriyiz. Ordulu'nun hizmetkarıyız. Dolayısıyla hizmet etmeye geldik, gönül almaya geldik, dua almaya geldik. 30 yıldır da zaten bizim kazandığımız nedir diye sorarsanız duadır. Dua alabiliyorsak, gönül alabiliyorsak ne mutlu bize. O yüzden geri dönüşleri çok fazlasıyla aldım. Layık mıyım, ne kadar layığım onu da bilmiyorum, ama 30 senedir bu hizmeti yaptım. Allah'a hamdolsun ki, aziz milletimiz her görev yaptığım yerde beni bağrına bastı. Hainlerin dışında, yani vatan, bayrak düşmanlarının dışında bizi sevmeyen insan olmadı. Biz de herkesi kucakladık" dedi. 

"TERÖR ÖRGÜTÜ PKK VE HDP'LİLERİN HEDEFİNDEYDİ"

30 yıllık meslek hayatının üçte birini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çalışarak geçirdiğini belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, 7 Haziran 2016'da Muş Valisi olarak görev yaparken teröristler tarafından evinin karşısına bırakılan bombalı araç suikastinden şans eseri nasıl kurtulduğunu anlattı. Bu zamana kadar "Edep ve hayamdan konuyu aslında çok gündeme taşımadım, fakat kamuoyunun da bazı şeyleri bilmesinde fayda var" diyen Vali Yavuz, gerçekleştirilmek istenen o terörist saldırıyı şöyle anlattı:

"Hendek çukurunun kazılmaya başlandığı andan itibaren 7 Haziran Süreci'nden sonra 1 Eylül 2015 tarihinde Muş Valisi olarak atandım. Türkiye'de ilk defa sözde mahkemelerini, sözde şehitliklerini, sözde akademilerini başlarına 15-16-17 Eylül tarihlerinde yıktım. Güvenlik güçlerimiz Allah razı olsun hepsinden ve burada sadece bir operasyonda 38 tane kaleşnikofu aldık. Diğer mühimmatları da dahil olmak üzere çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdik. Arkasından Meşeiçi Kampı, Şenyayla dahil olmak üzere ve vatandaşlarımızdan haraç toplayan, eziyet eden, işkence eden ne kadar orada terör örgütünün uzantıları varsa hepsinin de gereğini yerine getirdik. Muş halkı, vatansever bir halk. Böylesine güçlü bir duruş karşısında PKK ve uzantılarına prim vermedi. Bize sevgi seli arttı, biz de burada olduğu gibi sokak sokak ev ev dolaştık."

"AÇIKTAN TEHDİTLER ALMAYA BAŞLADI"

"Daha sonra sosyal medya üzerinden bana tehditler gelmeye başladı. Senin bu ülkede mezarın dahi olmayacak, parçanı dahi bulamayacaklar. Bundan önce de yine bir HDP vekili ismini de söyleyeyim çünkü mahkum oldu mahkemede. Ahmet Yıldırım denen şahıs bana 'Korumasız gez, zırhlı araca binme, yüreğin yetiyorsa Cuma namazına yalnız git' diye açıktan beni hedef gösteren açıklamalar yaptı."

"SICAKTA ERİYEN BAL VALİ'NİN HAYATINI KURTARDI"

"Çok geçmeden de, tüm aldığımız tedbirlere rağmen Şenyayla Bölgesi'nden bir balcı minibüsü kaçırılmak suretiyle üstü bal, altı da 1 ton patlayıcı, 3 tane büyük tüp tuzaklanmak suretiyle beni öldürmek üzere Vali Konağı'nın karşısına geldi. Benim evden çıkış saatim beklenirken, sıcak havada eriyen bal aşağıya asfalta doğru düşünce bir ihbarla birlikte polis ekiplerimiz gittiğinde kumandaya basmak suretiyle patlatmak istediler, fakat Allah'ın takdiri ki, benim çıkış saatimi bekleyen bomba yüklü minibüs patlamadı. Sonra buradan kaçanlar dahil, bunu planlayanlar dahil şu an hepsi mahkemede yargılanıyor. Şimdi beni unutamamışlar ki, Sırrı Sakık denilen, Şemdin Sakık'ın kardeşi yine beni hedef gösteriyor. Dolayısıyla ben de dedim ki, Muş'ta da çok sevildiğim için buna bir sosyal medya üzerinden cevap vereyim istedim. Dedim ki, vatana millete bir Seddar Yavuz değil, bin Seddar Yavuz feda olsun. Biz ilk defa bu yola çıkmış değiliz Allah'a hamdolsun. Biz vatan uğruna, bayrak uğruna ölmeyi şeref biliriz. O yüzden de, o bölgede terör örgütünün kökünü kazıdık ve tertemiz bir Muş'u da benden sonra gelen kardeşimize teslim ettim." 

"VATAN HAİNLERİNİN DUASINA İHTİYACIMIZ YOK"

"O yüzden terör örgütünün ve onun siyasi uzantılarının, yani PKK'nın, FETÖ'nün ve onun siyasi uzantılarının bize bedduası bizim için şeref ve onur madalyasıdır. Biz vatan hainlerinin duasına ihtiyacı olan insanlar değiliz." 
  
"VALİ YAVUZ'U TEHDİT EDEN AHMET YILDIRIM KİMDİR?"

1972 Diyarbakır doğumlu olan HDP'li eski milletvekili Ahmet Yıldırım, Haziran 2016 tarihinde, Bitlis'te güvenlik kuvvetleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı bir teröristin cenazesi Muş'a getirilirken, kendisine ait otomobilinde yakalanan teröristlerle gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da hakaretler eden Yıldırım'ın milletvekilliği ve siyasi dokunulmazlığı  hakkında hazırlanan tezkereyle 'Cumhurbaşkanı'na Hakaret Suçu'ndan düşürülmüş ilk isim olmuştu.   

SIRRI VE ŞEMDİN SAKIK KİMDİR?

Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden biri olduğu ileri sürülen ve 'Parmaksız Zeki' kod adıyla kamuoyundan bilenen PKK'lı teröristbaşı Şemdin Sakık, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde HDP'nin Muş Belediye Başkan Adayı olan Sırrı Sakık'ın da ağabeyi. PKK'lı terörist Şemdin Sakık, 1998'de 'Yarasa' adı verilen bir operasyonla özel kuvvetler tarafından yakalananarak Türkiye'ye getirilmişti.  

HDP VE SIRRI SAKIK MUŞ'TA HEZİMETE UĞRADI

HDP'nin Muş Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin adayı Feyat Asya'nın karşısında seçimleri kaybederek hezimete uğradı. AK Parti, Muş'ta Varto ve Bulanık'ın dışındaki tüm ilçeleri ise kazandı.

Editör: TE Bilisim