ORDU - Ankara'dan özel bir uçakla önce Samsun Çarşamba Havalimanı'na, oradan da helikopterle Ordu'ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Vali Vekili Barış Demirtaş, Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, protokol mensupları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve kalabalık bir halk topluluğu karşıladı. Ordu-Giresun Havalimanı çalışmaları ile ilgili altyapı şantiyesinde, altyapı ve üstyapı işlerini yürüten yüklenici firma yetkilerinden brifing alan Bakan Elvan, daha sonra Ordu-Giresun Havalimanı pistine giderek, çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. 

Bakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatındaki incelemelerinin ardından, terminal binası önündeki apron alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"JAPONYA VE HONG KONG'TAN SONRA ORDU'DA"

Ordu-Giresun Havalimanı'nın Türkiye'de deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olduğunu belirten Bakan Elvan, "Dünya geneline baktığımızda gerçekten ülke olarak gurur duyacağımız bu havaalanının Dünya'da deniz üzerine inşaa edilen üçüncü havaalanı olduğunu görüyoruz. Bir tanesi Japonya'da, diğeri Hong Kong'da, üçüncüsü ise Ordu-Giresun illerinde inşa ediliyor. Bu havaalanı o nedenle dünyada örnek olabilecek bir havaalanı. Bu havaalanıyla ülke olarak, millet olarak gurur duymalıyız diye düşünüyorum. Özellikle bizi, hükümetimizi, bakanlığımızı üçüncü havalimanına yönelik olarak eleştirenlere en güzel cevabımız, bu Ordu-Giresun havalimanıdır. Neden diye sorarsanız, bildiğiniz gibi üçüncü havalimanının bataklıkta yapılamayacağını, orada öyle bir havaalanının İstanbul'da inşa edilemeyeceğine dair çok fazla yazılar yazılıyor. Biz bataklık bir yana deniz üzerine havaalanı inşa ediyoruz. Bizi eleştiren arkadaşların özellikle Ordu'ya gelip bu havaalanını görmesi ve ziyaret etmesi, Türk mühendislerinin, Türk müteahhitlerinin neler yaptığını burada görsünler diye düşünüyorum. Onlar çağın çok gerisindeler. Belki 50 yıl geriden Türkiye'deki gelişmeleri takip ediyorlar. Artık Türkiye eski Türkiye değildir. Yeni Türkiye'de rekabet edebilen, güçlü müteahhitleri olan, güçlü mühendisleri olan, güçlü teknisyenleri olan, güçlü işçileri olan dolayısıyla burada emeği geçen yüklenici firmanın sahibine, mühendislerimize, işçilerimize teşekkür etmek istiyorum." dedi.

"YILLIK 3 MİLYON YOLCU KAPASİTELİ"

Bakan Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı tamamlandığındı yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli çalışan uluslararası bir havalimanı olacağını belirterek, "Havalimanımız 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek bir kapasiteye sahip. Havalimanımızın bölgeye, bölge ekonomisine, bölge turizmine çok önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Özellikle hükümetlerimiz döneminde Karadeniz Bölgesi'nde inanılmaz bir gelişme sağlandı ekonomik ve sosyal açıdan. Düşünün 12 yıl önce Samsun'daki havaalanına ve Trabzon'daki havaalanına inen toplam uçak ve yolcu sayısına baktığımızda 600 bin yolcunun taşındığı, bugün baktığımızda 4.5 milyon yolcuya yükseldi. Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapılmasıyla bu yörenin potansiyeli daha hızlı bir şekilde hareket edecektir. Bölgenin kalkınması, refah düzeyi çok daha hızlı bir şekilde artacaktır. Özellikle turizm açısından, bu bölgenin kültürel zenginliği açısından bölgeyle diğer bölgeler arasındaki iletişimimiz çok daha hızlı bir şekilde artacaktır. Ordu ve Giresun'u sadece diğer bölgelerimizle bağlamıyoruz, Ordu-Giresun Havaalanı ile Dünya ile buluşturuyoruz" dedi.

Ordu-Giresun havalimanının açılması ile Türkiye'deki havalimanı sayısının 54'e çıkacağını da belirten Bakan Elvan, "Türkiye'de çok sayıda atıl havaalanları vardı. O havaalanlarına uçaklar inmiyordu, inekler otlatılıyordu ama bugün biz o havaalanlarını aktif duruma getirdik. Uçaklarımız iniyor, kalkıyor. Yolcularımız konforlu uçuş gerçekleştiriyorlar. Buna ilave olarak da çok sayıda havaalanını ülkemize kazandırdık. Özellikle yolcu sayısı itibariyle ve dünya havacılık sektörünün büyümesine baktığımızda Türkiye'nin yüzde 14 büyüme gerçekleştirdiğini görüyoruz bu önemli bir performans. Türk Hava Yolları güçlendikçe güçlendi ve bugün THY Dünya'nın en önemli havayolu şirketlerinden biri haline geldi. THY dışında 6 önemli havayolu şirketi de çalışmalarını yürütmekte. Birçok ilimize uçuş gerçekleştirmektedir" diye konuştu.

"TARİFELİ SEFERLER YILIN İLK YARISINDA"

Çalışmaların Mart ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini, tarifeli seferlerin ise bu yılın ilk yarısında başlayacağını, 3 bin metrelik pisti olan havalimanının 300 milyon TL'ye tamamlanacağını belirten Bakan Elvan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bizim planlamamız Mart sonu itibariyle çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. 24 saat gece gündüz çalışılıyor. Yılın ilk yarısında tarifeli seferlerde başlayacak. Edirne'den Kars'a kadar, Karadeniz'de Samsun'dan Akdeniz'e uzanan, İzmir'den Habur'a kadar, Orta Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan, Orta Anadolu'yu Ege'ye bağlayan Karadeniz'e bağlayan hatlarımız var. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor. 2023 perspektifinde, ortaya koyduğumuz programda Samsun'dan Yozgat'a, Yozgat Yerköy'den Kışla'ya, Kışla'dan Akdeniz'e uzanan tren demiryolu hattımız olacak."

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında yaptığı incelemelerin ardından, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etmek üzere Ordu-Giresun havalimanı inşaatından ayrıldı.
Editör: TE Bilisim