1 Mayıs kutlamalarında İstanbul ve Ankara'da yine bilindik manzaralar yaşandı. Devletin zirvesi, 1 Mayıs Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için 'barış ve kardeşlik' mesajları yayınladı ama yine görüntü aynı oldu. Polisin müdahalesi sert oldu, biber gazı, tazyikli su, yaralanmalar ve gözaltılar oldu.

ANKARA: Başkent Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları sırasında Kızılay'a yürümek isteyen gruplara polisin müdahalesi her zamanki gibi sert oldu. Ankara'da 1 Mayıs için meydanlara inen gruplar Ziya Gökalp Caddesi'ni trafiğe kapatarak Kızılay Meydanı'na yürümek istedi. Polis uyardı, ikaz etti, kalabalığın arasından polise karşı taş va havai fişekler atanlar oldu. Polisin de cevabı gecikmedi, önce tazyikli su ardından gelen göz yaşartıcı gaz ve gazaltılar. Ankara'da 30'a yakın eylemcinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

İSTANBUL: İstanbul'da ise polisin müdahalesi Ankara'da yaşananlardan daha sert oldu. Polis, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak isteyen gruplara izin vermedi, Şişli, Beşiktaş, Okmeydanı ve E-5 üzerinde sert müdahalelerde bulundu. 

Sabah saatlerinde Beşiktaş'taki gruplara müdahale eden polisin kullandığı biber gazı nedeniyle Barbaros Bulvarı civarında oturan vatandaşlar, gazdan etkilenince evlerini boşaltmak zorunda kaldılar. Polisin ayrıca Şişli'de Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nden Gayrettepe-Beşiktaş arasına kadar bütün yolları tuttu. Mecidiyeköy'e çıkan sokaklar ise 3 kilometrelik hat üzerinde çelik bariyerlerle kapatıldı. Taksim Meydanı'na yürümek isteyen göstericiler, meydana bir kilometre dahi yaklaşamadı. 

"POLİSE SALDIRDILAR"

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gösteri yapan gruba müdahale eden çevik kuvvet ekiplerinden bir polis, dengesini kaybederek yere düşünce eylemci bir grubun saldırısına uğradı. Polisi, saldırgan grupların elinden yine eylemciler kurtardı. İstanbul'daki olaylarda ilk tespitlere göre 150'ye yakın gösterici gözaltına alınırken, 50'den fazla göstericinin ise yaralandığı öğrenildi.

"İSTANBUL TRAFİĞİ ALLAK BULLAK OLDU"
"UNKAPANI VE GALATA KÖPRÜLERİ KAPATILDI"

Taksim Meydanı'nı ablukaya alan İstanbul polisi, kent trafiğini de altüst etti. Taksim Meydanı'na uzakta bulunan Marmaray dışında vapur, metro ve metrobüs seferleri iptal edildi. Güvenlik önlemleri nedeniyle, Galata ve Unkapanı Köprüleri de sabah saat 03:30'dan itibaren kapatıldı. Araç sürücüleri alternatif yollara yönlendirildi. Seferler, öğleden sonra 15:30 sıralarında normale döndü. İstanbul ve Ankara'daki olaylar, yer yer devam ediyor.  
 
İZMİR: Tüm yurtta gerçekleştirilen kutlamaların bir başka adresi ise İzmir'di. Saat 15:00'e kadar olaysız bir biçimde devam eden kutlamalarda, alana girmek isteyen bir grup ÖDP'li arama noktasına yüklenip barikatı aşmaya çalışınca gerginlik başladı. Polis gruba müdahale edince, görüntüler İstanbul ve Ankara'dan farklı olmadı. 
Editör: TE Bilisim