ORDU - AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Fındık Alan Bazlı Destek ödemelerinin 3 Nisan tarihinde başlayacağını açıkladı. Çanak, üreticinin serbest piyasa şartlarında mağdur olmaması için hükümet tarafından 8 yıldır uygulanan Fındık Alan Bazlı Destek ödemelerinin bu yıl 3 Nisan tarihinde başlayacağını söyledi.

Üreticilerin TC kimlik numaralarının son rakamlarına göre yapılacak ödemelerin 6 gün süreceğini belirten Çanak, “2016 Yılı Fındık Alan Bazlı Gelir Desteğinden yararlanmak amacıyla Ordu ilimizden 118 bin fındık üreticimize 1 milyon 632 bin 877 dekar fındık alanı için toplam 277 milyon 589 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır” dedi.

Fındık üreticilerine büyük destek sağlayan ödemelerin şehir ekonomisine de büyük bir katkıda bulunduğunu anımsatan Milletvekili Çanak, şunları kaydetti: "Fındık üreticilerine 2009 yılından beri ödenen alan bazlı gelir desteği bu sene de devam ediyor. Yaklaşık 120 bin Ordulu hemşehrimizin başvurduğu alan bazlı gelir desteği ile Ordu’ya bu yıl sadece Nisan ayında 280 milyon lira gibi önemli bir nakit akışı sağlanacak. Bu destek hem fındık üreticimizi koruyor hem de şehir ekonomisine doping etkisi yapıyor. 2016 yılı ürünü fındık alan bazlı gelir desteği 3-9 Nisan tarihleri arasında fındık üreticilerimizin hesabına yatacak" dedi.
Editör: TE Bilisim