Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre 6.8 şiddetinde meydana gelen Kilis'ten Ordu ve Samsun'a, Irak'tan Suriye'ye kadar çok geniş bir alanda hissedilen deprem, Elazığ ile Malatya'da yıkıma neden oldu. 

Depremde can kaybı 22'ye, yaralı sayısı ise 1031 kişiye yükseldi. Deprem sonrası 97 artçı deprem daha kaydedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da 18, Malatya'da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de göçük altından sağ olarak çıkarıldığını söyledi.

Ancak Elazığ'da meydana gelen depremle ilgili çok önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Meğer uzmanlar, felaketin haberini 3 ay öncesinden vermiş. Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Twitter'dan yaptığı paylaşım kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Takvimler 6 Ekim 2019'u gösterdiğinde CNN Türk'te Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Bilim Akademisi üyesi Prof.Dr.Naci Görür'ün açıklamaları tüyler ürpertti.

3 AY ÖNCESİNDEN TAM NOKTA VERMİŞ!  

İşte o açıklamalar: "Doğu Anadolu Fayı. Burada bir uyarı yapmak istiyorum. Bakın, bu fay uzun zamandır suskun. Kuzey Amnadolu Fayı enerjisini büyük ölçüde boşalttı. İstanbul'un kapılarında duruyor, ama Doğu Anadolu Fayı uzun zamandır suskun. Yani Bingöl depremleri oldu ama aşağı yukarı Maraş civarında 1500 yıllarından beri deprem olmadı. Halbuki buradalarda büyük depremler olmuş. Kesinlikle risk söz konusu, Elazığ-Bingöl arası. Malatya Fayı gerçekten son olarak İTÜ'de arkadaşlarımızın yaptığı araştırmada Malatya Fayı üzerinde uyarı verdi arkadaşlar. Bunu da yayınladılar. Burada enerji birikimi fazla, dikkatli olunmalı gibi. Mesela, Kahramanmaraş ve çevresinde, Elazığ-Bingöl arası, özellikle Sivrice Gölü'nün bulunduğu taraflar. Buralarda ciddi şekilde çalışmalar yapıp kentsel dönüşüm diye benim anlattığım 6 parametre üzerinde çalışmaları gerekiyor."

Editör: TE Bilisim