ORDU - Tv52 Televizyonu'nda Haber Koordinatörü Erol Küçükoğlu'nun hazırlayıp sunduğu 'Gündem Özel' programının canlı yayın konuğu olan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 1 yılını değerlendirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu yapılanma süreci ile birlikte güçlü ve özverili bir ekiple çalışmalara başladıklarını söyleyerek; "Beş yıl sonra Ordu yol sorunu bitmiş, su ve kanalizasyon sorunu bitmiş, temel üstyapı çalışmaları tamamlanmış, kent meydanları, parkları, sahilleri, plajları ve kurumsal yapısıyla da çalışmalarını tamamlamış olacak" şeklinde konuştu. 

"ZAMANI ÇOK İYİ KULLANDIK" 

Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu'nun kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar ve aktardığı konu başlıkları şöyle: 
 
"Oluşturduğumuz ekiple birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde edinilen tecrübe Ordu'da hizmet olarak ortaya çıktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin büyükşehir belediyeleri içerisinde ayrı bir özelliği vardır. 2004 yılında il bazında belediyecilik tecrübesi İstanbul ve Kocaeli'ydi. Kocaeli biraz Anadolu'da oluşan, büyükşehir belediyelerine örnek olacak bir belediyedir. Bizler o tecrübeleri orada yaşamıştık. Dolayısıyla kısa süre içerisinde Dünya'yı yeniden keşfetmedik. İlk geldiğimiz günden başlayarak  buradaki göreve getirdiğimiz arkadaşlara Kocaeli ile birlikte bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptırdık. Biz bir anlamda zamanı satın aldık. Ordu bu anlamda çok şanslı bir ekiple işe başladı. İlçe belediyelerinin yaptığı hizmetlerin yüzde 80'lik bölümü Büyükşehir uhdesine geçti. Bu süreçte ilçe belediye başkanları ve o ilçelerdeki vatandaşların yeni yapıya alışmaları zaman aldı.  Artık herkes görev ve sorumluluklarını, hizmetleri nereden alacaklarını öğrendi."
 
"ORDU'DA İŞLER YOLUNDA"
 
"752 Kilometrelik Asfalt Yol ihalesini yaptık. Bu ihale Cumhuriyet tarihinde yerel yönetimlerin tek kalemde çıktığı tek hacimdeki ihaledir. KDV dahil maliyeti ise 365 milyon liradır. 3 yıllık yapılan ihalede geçtiğimiz yıl müteahhit çalışmalara başladı. İş sadece sıcak asfalt değil. Bu işin zemin düzenlemesi, sanat yapıları gibi birçok yan etkeni var. Bu ihale bittiğinde Ordu’nun her köşesi sağlıklı ve modern yollara kavuşacak."
 
"2018 YILINA KADAR ALT YAPI ÇALIŞMALARI BİTECEK" 
 
"Şehir içlerinde alt yapılar bitmeden asfaltlamaları yapamıyoruz. 2018 yılına kadar kent merkezlerinin alt yapılarını bitirerek bir daha kazmamak üzere üst yapılarını tamamlayacağız. Denize en yakın kayak merkezi Ordu'da. İlgili firma bu Ağustos ayında tesisi teslim edeceğini taahhüt etti. Önümüzdeki sezon İnşallah kayak tesisi hizmete açılacak." 

"BEŞ YIL SONRA DA ORDU'DA İŞLER YOLUNDA DİYECEĞİZ"
 
"Bu dönemin sonunda inşallah Ordu'da  yol sorununu çözmüş olacağız. Kendi yaptıklarımızla beraber 120-130 km'lik asfaltımızı bitirmiş olacağız. Yol sorunu bitmiş, su ve kanalizasyon sorunu bitmiş, temel üst yapı çalışmaları tamamlanmış, kent meydanları, parkları, sahilleri, plajları ile Ordu, kurumsal yapısıyla da çalışmalarını tamamlamış olacak. Ordu daha önce Büyükşehir olan illerle yarışır hale gelecek. Biz en küçük Büyükşehir Belediyesiyiz. En genç ve en dinamik Büyükşehir Belediyesiyiz."
Editör: TE Bilisim