Ordu Valiliği'nde beraberinde Ordu İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş ile birlikte kameralar karşısına geçen Ordu Valisi Seddar Yavuz, açıklamalarına Ceren Özdemir'e rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunarak başladı.

Olayın 3 Aralık akşamı saat 19:40 sıralarında meydana geldiğini belirten Vali Yavuz, İl Emniyet Müdürlüğü ve istihbarat ekiplerinin yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini söyledi.

"KATİL ZANLISI 2 POLİSİ DE YARALADI"

Katil zanlısının Ordu Otogarı yakınlarında yakalandığını belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, "15:45 sularında otogar civarında suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Bu esnada hafif şekilde 2 polis memurumuz yaralanmıştır" dedi.


"KATİL CEZAEVİNDEN FİRAR EDEREK CİNAYET İŞLEDİ"
"SUÇUNU İTİRAF ETTİ"

Vali Yavuz, üniversite öğrencisi genç kızın neden öldürüldüğüne ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken 1 Aralık'ta cezaevinden firar eden zanlının arandığını da sözlerine ekledi. İşte o açıklamalar:  

"Yapılan mülakatta katil zanlısı suçunu itiraf etmiştir. Olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylemiştir, beyan etmiştir. Bu kişi 1.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etmek suretiyle bu eylemi gerçekleştirmiştir. Aranan bir şahıstır. Daha önce de çok sayıda suç kaydı mevcuttur. Olay çok yönlü şekilde tarafımızdan incelenmekte, araştırılmakta, takip edilmektedir. Dolayısıyla henüz olay tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması için başta Emniyet Müdürümüz, güvenlik birimlerimiz, adli makamlarla işbirliği yaparak neticelendireceklerdir. Tekrar bir kez daha ifade etmem gerekir ki, özellikle Ordulu kardeşlerimizin bu konu üzerindeki hassasiyeti takdirle karşılanacak düzeydedir. Bizlere de yardımcı olmuşlardır. Özellike Ordulu kardeşlerimizin bize göstermiş olduğu güvene ve emniyet güçlerimize göstermiş oldukları yardım ve duyarlılık için ayrıca teşekkürü bir borç olarak ifade ediyorum. Ve buradan bir kez daha güvenlik birimlerimizin bu hızlı ve etkin çalışması neticesinde failin ele geçmesi de elbette acımızı hafifletmiştir. Bunu açıkça söylemek istiyorum değerli kardeşlerim. Ümit ederim böylesi acılar bir daha yaşamayalım. Şiddetin her türlüsünü kime karşı yapılırsa yapılsın, kimden gelirse gelsin karşısında duralım. Bütün dileğimiz, temennimiz budur. Tekrar başımız sağolsun."

"KATİL ZANLISI TAM BİR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI"

Bir gazetecinin "Zanlının akli dengesinin yerinde olmadığna dair söylentiler var, ne derece doğrudur" şeklindeki sorusu üzerine Vali Yavuz, "Şu aşamada bu tür konuların konuşulmasının hiçbir şekilde katkısı yok. Aynı zamanda zanlıyı bir ölçüde de masum hale gelebilecek bir yaklaşım olarak nitelendiriyorum bunu. Çünkü zaten hükümlü bu şahıs. Hükümlü olduğuna göre demek ki, suç işleme ehliyeti var. Ama son durumu nedir, buna karar verecek olan da, mülki ve adli makamlar değil, sağlık kuruluşlarıdır" diyerek yanıt verdi.

Daha önce bir çocuğun öldürülmesi olayının faili olduğu yönündeki bir soruya da, "Çok sayıda suç kaydı var. Dolayısıyla bunları saymanın şu aşamada doğru olduğunu da düşünmüyorum. Şimdi aynı zamanda sadece bu değil, 12 civarında suç kaydı var" dedi.

Editör: TE Bilisim