Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser ve Konferans Salonu'na Ceren Özdemir'in adı verildi. 

Ordu Üniversitesi'nde düzenlenen hüzünlü törene CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali Akdoğan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Atik, davetliler, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra Ceren Özdemir'in babası Yılmaz, annesi Güfer ve ablası Gizem Özdemir katıldı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali Akdoğan açılışta yaptığı konuşmada, "Böyle acı bir durumla Ceren kızımızın adını hatırlamak istemezdik. Bir katil, bir cani, Ceren kızımızı elimizden kopardı. Biz Ceren kızımızın hayattayken duyduğu ve isteği olarak aileye gerçekleştirdiğim ziyarette kızımızın teklifini bana iletmesinden dolayı Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin en büyük salonunu Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu yaptık. Ceren kızımızı gönlümüzde, bağrımızda, içimizde ölmemiş gibi yaşatmayı düşündük ve senatomuzda böyle bir karar aldık. Ceren manen, ruhen, kalben evladımız olarak Üniversitemizde, kendi fakültesinde adıyla yaşayacak" diye konuştu.

CEREN'İN ANNE VE BABASI ÇOK DUYGULANDI

Ceren Özdemir'in annesi Güfer Özdemir, "Gerçekten vesile olanlara çok teşekkür ediyorum. Kızımın en büyük hayali bir sahneydi. Hep konuşurdu. Ben de dile getirmiştim. Yaşıyor olsaydı, bir sahnesi elbette olacaktı, çünkü ona hazırlanıyordu. Olmadı, ama böyle oldu. Yine de çok teşekkür ediyorum" dedi.  Baba Yılmaz Özdemir ise "Sahnede yaşayacağını öğrendikten sonra çok duyguluyuz. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok teşekkür ediyorum" dedi. 

İLK PANEL "BİREYDEN TOPLUMA ŞİDDET"

Açılışı yapılan Ordu Üniversitesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonu'nda düzenlenen ilk panelin konusu ise 'Bireyden Topluma Şiddet' oldu. Prof.Dr.Ali Akdoğan'ın moderatörlüğündeki panele konuşmacı olarak Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı  Doç.Dr. Erman Esnafoğlu, Sosyoloji Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Erol Bulut, Ruh Sağlığı ve Ana Bilim Dalı Dr.Öğr. Üyesi Deniz Deniz Özturan, Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av.Birsen Uçar ve Ordu Kadın Güçlendirme Derneği Başkanı Mehtap Mihriban Yuva konuşmacı olarak katıldı. 

Editör: TE Bilisim