Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, kendisinin 11 Kasım 2019'da göreve başladığını belirterek, "Gazete haberinde gösterilen icra yazısı, kiracıya 18 Kasım 2019'da tebliğ edilmiş. Benim göreve başlama tarihim 11 Kasım 2019. Bu yöndeki hukuki işlemler çok daha önceden başlatılmıştır" dedi.

4 YILDIR KİRA ÖDENMİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazlarda söz konusu kiraların ödenmediği için tebligatlar yapıldığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Şişman, "2016 yılından itibaren 4 yıldır borcunu ödemeyen ancak halen kiracı olarak devam etmek isteyen 616 bin TL borcu olan bir kiracıdan borcunu ödemesi talep edilmiştir. Ayrıca kendisine ait mülkünü kiralayan her şahıs, şirket veya resmi kurum, kira bedellerini ödenmediği takdirde talep etmekle yükümlüdür" diye konuştu.

Geçtiğimiz 9 Ekim'de bu konuya ilişkin ihale açıldığını dile getiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, "09.10.2019 tarihinde 8 ayrı yerin sözleşmesinin bitmesinden dolayı mevcut kiracılara tekrar kiraya verilmesi için ihale yapılmıştır. İhale sonucunda mevcut kiracılardan 1 firma kendi yeri için ihaleye katılmış, ihaleyi kazanmış ancak sözleşme yapmak için Büyükşehir Belediyesi'ne gelmemektedir. Yine 1 firma kendi yeri için ihaleye katılmış, ihaleyi kazanmış ancak firma sahibinin adli sicil kaydı olduğu için kendisi ile hukuken sözleşme yapılamamaktadır. Diğer 6 kiracı kendi yerleri için yapılan ihaleye katılmamışlardır. Bu kişilerin ilgili yerlerde çalışmaya devam etmek istemedikleri değerlendirilmektedir. Bu çalışmaların dışında başka bir çalışma yapılmamıştır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, tüm Ordu halkının menfaati için çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim