ORDU - AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Tv52'de Meltem Naz Yılmaz'ın sunduğu 'Özel Gündem'de, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan 'böcek krizi'ni gündemine aldı.

"EMNİYET MÜDÜRÜ SÜRECİ KÖTÜ YÖNETTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu ziyaretinin ardından yaşananlara bizzat tanıklık ettiğini dile getiren Çanak, "Böcek olayı tamamen Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'ın mağdur edildiği, böcek çıkmış olsaydı da müşteki, şikayetçi olacağı bir durumdu. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu yönüyle Enver Bey'e ifade etti, "Bak seni dinleyebilirler, peşine düş" diye. Şimdi burada önemli olan bu soruşturmaların, araştırmalarından ziyade bunu yönetebilmektir. Bu bakılır edilir, rahatlıkla tespit edilir ve sonrasına bakılır. Değilse de, izah edersiniz. Malesef Emniyet Müdürümüz süreci çok kötü yönetti. Herkes buradan sabah 6 gibi çıktı" diye konuştu.

Aynı gün Ankara'dan özel bir ekibin Ordu'ya geldiğini dile getiren Çanak sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Ankara'dan gelen ekip, meseleye el attığında zaten gülerek çıktı. İstihbarattan gelen arkadaşlar güldüler çıktılar ama biz sabah 6'ya kadar malesef bunun kötü yönetimiyle karşı karşıya kaldık. Buna müsaade etmemesi gereken; süreci yönetendir. Süreci ben yönetmedim, Vali yönetti, Başsavcı yönetti falan deniliyorsa, orada da şöyle bir sıkıntı var. Böyle bir süreç yürürken, polis arkadaşların bir kısmı belediye binasının çevresini sarıyor ve bu Emniyet Müdürü'nün talimatı olarak geçiyorsa, haliyle burada kötü adam Emniyet Müdürü olur.

İki, kelepçe sallayan bir polisin görüntüsü varsa bu polisin amiri kim? Emniyet Müdürü'dür. Kapıda bir polis içeriye kimse girmesin, Genel Sekreter de giremez. Daire başkanı da alınamaz falan diyorsa, sorumlusu Emniyet Müdürü'dür. Ya da, Belediye'nin özel kalemine gelip üstünü, gömleğini çıkarıp üstünü çıkarıyorsa, öyle bir hakkı yok. Ben milletvekili olarak Emniyet'e gitsem, Emniyet'in özel kaleminde gömleğimi değiştirebilir miyim? Yapılanlardan haberimiz yok, dışarıda ne kadar polis var, ondan haberimiz yok. Kapıda milletin alınmadığından haberimiz yok, kelepçe sallayan polis memurundan haberimiz yok, gömleğini değiştiren emniyet müdüründen haberimiz yok. Ne olacak? Sonra da ertesi gün televizyona, basına, gazeteye sağır-dilsiz uydurur misali herkes birşey uyduruyor. O zaman bunu kötü yönetti birisi. Bizim söylediğimiz bu." 

"BUNLAR YAPILMAMALIYDI"

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, yaşanan bu sürecin kötü yönetildiğini bir kez daha yenileyerek, "Burada malesef süreç kötü yönetildi ve bize zarar verildi. Bir aparat için bunlar yapılmamalıydı. Bu daha sade, daha usulüne uygun, daha yeterince bir ortam hazırlanarak yapılabilirdi" ifadelerini kullandı.   
Editör: TE Bilisim