ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Altınordu, Fatsa ve Ünye'de seçilen pilot bölgelerde kentsel dönüşümle ilgili başlanan altyapı çalışmaları devam ediyor. Konuyu görüşmek üzere Ankara'ya hareket edecek olan başkanlar, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'nü ziyarete ederek durum değerlendirmesi yapacaklar.

"GÜRGENTEPE, ULUBEY VE GÖLKÖY İLÇELERİNDE TOPLU KONUT MÜJDESİ"

Başkan Enver Yılmaz Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Kasım ayı ikinci bileşiminde yaptığı açıklamada, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde tespit edilen bölgelerde kentsel dönüşümün hayata geçirileceğini ve bununda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacağını söyledi. Gürgentepe, Ulubey ve Gölköy ilçelerinde de toplu konut müjdesini tekrarlayan Başkan Enver Yılmaz, "Ulubey, Gürgentepe ve Gölköy ilçelerimizde Büyükşehir olarak toplu konut yapacağız. Bunu TOKİ hayata geçirecek. Para işlerinin ve finans işlemlerinin tamamını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı organize edecek. Biz parayla ilgili, vatandaşımızla hiçbir diyaloğa girmeyeceğiz. Projeyi ortaya koyacağız" dedi.

"3 İLÇEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAK"

Özellikle kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların gündemlerinden çıkmadığının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, "Bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın marifeti ile yapmak istiyoruz. Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra uygulama başlayacak. Altınordu İlçesi, stadyum çevresinde yaklaşık 84 bin m2'lik ve Otogar ile Eski sanayi çevresinde yaklaşık 80 bin m2'lik alanda, Fatsa İlçesi'nde, stadyum çevresi ve eski çöp sahasında yaklaşık 550 bin m2'lik alanda, Ünye İlçesi'nde ise stadyum çevresinde yaklaşık 83 bin m2 ve Saraçlı Mahallesi'ndeki Küçük Sanayi Sitesi'nin bulunduğu yaklaşık 210 bin 300 m2'lik alanda kentsel dönüşüm projesi kapsamında  'Riskli alan' çalışmasına yönelik araştırma, geliştirme ve değerlendirme çalışmaları devam ediyor" şeklinde bilgi verdi.

Başkan Enver Yılmaz ayrıca, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Altınordu İlçesi, Şirinevler Mahallesi, Kamyon Garajı'nın olduğu 24 bin 592 m2'lik alanda ve Ünye İlçesi Gölevi Mahallesi'nde yaklaşık 210 bin m2'lik alanda 'Rezerv Alan' çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

"2015, KENTSEL DÖNÜŞÜM YILI OLACAK"

Kentsel Dönüşümle ilgili dosyaların da hazırlandığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, "Kentsel Dönüşüm Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin mega projelerinden biridir. 2015 yılını Kentsel Dönüşüm yılı olarak ilan ediyoruz. Kesinlikle hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Devlet gerektiğinde iki yıllık kirayı da karşılıyor. Bu projeler gelir elde etmek için birer rant olmayacak, hayata geçecek o bölgelerde kentin nefes alacağı birer koridor oluşturacaktır. Yeni yeşil alanlar oluşturarak, değişimi birlikte yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Ankara'da yapacakları görüşmelerde, bakanlığın Kasım ayı içerisinde 80 milyon TL.'lik bir kaynağı Ordu'ya aktarmasını sağlamaya çalışacaklarını belirten Başkan Yılmaz, "Bizim para ile ilgili bir ilişkimiz olmayacak. Ordu'da kentsel dönüşümün gerçekleşeceği bölgelerde yüzde 80'ine yakın bir alan kamu alanı ya da yeridir. Bu nedenle Ordu bu konuda çok şanslı. Çok büyük sorunlar yaşamayacağımızı tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim