Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in TBMM'de yaptığı konuşmaya çok sert mir dille yanıt verdi.

"MİLLETVEKİLLİĞİNE YAKIŞMAYAN DAVRANIŞ"

Başkan Tören, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in o tutanığı da Engin Tekintaş döneminde çöp toplama ihalesini alan firmadan elde ettiğini belirterek, "Bir önceki dönem yüksek maliyetlerle belediyemizin çöp hizmetlerini yürüten firmadan elde ettiği tutanağı, Gazi Meclis'in kürsüsünde hicap duymadan elinde sallayarak yaptığı konuşmasını, Altınordu Belediyesi'ni yüce mahkemeye mukavemet gösteriyor gibi algı yaratmaya çalışmasını ve kamuoyunda yolsuzluk kovuşturması varmış gibi algı oluşturma çabası içerisinde bulunmasını, milletin vekilliğine yakışmayan bu davranışlarını esefle ve şiddetle kınıyoruz" dedi. 

"MİLLETVEKİLİ SÖZCÜLÜK YAPIYOR"

Altınordu Belediyesi'nde kendi döneminde ağır ya da hafif hiçbir yolsuzluk iddiasıyla açılmış dava bulunmadığını dile getiren Başkan Tören, "Altınordu Belediyemiz bu süreçte yargıdan hiçbir belge bilgi saklamadığı gibi, hiçbir tespite de engel olmamıştır. Aksine uzun yıllardır Belediyemizin çöpünü toplayan firmanın, yeni dönemde fahiş fiyatlarla iş yapamayacak olması üzerine gösterdiği refleksle, süreci engellemeye yönelik girişimleri üzerine yaptırmak istediği tespit esnasında, ilgili firmanın avukatının usulsüz davranışları ile kurumumuz zor durumda bırakılmaya çalışılmıştır. Bu olumsuzluk üzerine de ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık tarafından hukuki işlemler başlatılmıştır. Ağır yolsuzluk ithamlarına konu edilen ve milletvekilinin adeta sözcülüğünü yaptığı çıkar odaklarının her türlü manipülasyon, şikâyet ve engelleme çabalarına rağmen ihalemiz 4 aylığına pazarlık usulü ile gerçekleştirilmiştir. Hukuksuz çabaları sonuçsuz kalınca bu kez ihalenin iptali amacıyla idari dava açılmış ve mahkemece reddedilmiştir. Bu süreçte milletvekilinin sözcülüğünü yaptığı odakların suç duyuruları sonuçsuz kalmış olup Belediyemizce haklarında ihaleye fesat karıştırma girişimleri nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştur" dedi.

"İHALEYE İTİRAZ DA, KATILIM DA OLMADI"

Başkan Aşkın Tören, söz konusu ihalenin 20 Aralık 2019'da canlı yayında yapıldığının altını çizerek, "Ancak her ne hikmetse her türlü karalama, manipülasyon, şikâyet ve engellemeye maruz bırakılan pazarlık ihalemiz ile aynı koşullarda ve süre içinde yapılmasına rağmen milletvekilinin adeta temsilciliğini ve taşeronluğunu yaptığı malum odaklardan bu açık ihalemize herhangi bir itiraz ya dakatılım yapılmamış olması manidardır" ifadelerinin kullandı.

"İHALEDEN BİR GÜN ÖNCE ADIGÜZEL YİNE SAHNEDEYMİŞ" 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in yaptığı açıklamada en ilginç nokta ise ihalenin yapıldığı 20 Aralık 2019'dan bir gün önce yine CHP'li Mustafa Adıgüzel'in Meclis'te konuşma yaptığını açıklaması oldu. İşte Başkan Tören'in o açıklamaları:

"Bu ihalenin bir gün öncesinde TBMM kürsüsünden tüm bu gerçekleri hiçe sayarak konuşma yapan milletvekilini;  milletin vekili olmaya, Anayasaya ve milletvekili yeminine sadık kalmaya, toplumun huzuru ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde Cumhuriyeti kuran, demokrasiyi inşa eden ve güçlü bir devletin temellerini atan ortak bilinç ve ortak hedefe uygun hareket etmeye, yüce Türk Milleti'nin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin meşruiyet odağı Gazi Meclis'in kürsüsünü, karanlık çıkar gruplarının adeta sözcülüğünü yapmak için pervasızca kullanmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz" dedi.

BELEDİYE'Yİ 886 BİN TL KARA GEÇİRDİ! 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, söz konusu çöp toplama maliyetinin 2018 yılında 1 milyon 833 bin lirayken, 2019 yılı Ekim ayı maliyetinin ise 946 bin lira olduğunu, Altınordu Belediyesi'nin yüzde 50'lik bir tasarrufla 886 bin lira kara geçtiğini de açıkladı.

Editör: TE Bilisim